Radek Špryňar
22. června 2018 • 15:00

Skandál na spadnutí! Salah možná odjede, měl moc mluvit na večírku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Ponížení na vrcholných turnajích často vedou ke skandálům. Vypadá to, že stejně tomu bude i v případě Egypta, který již ztratil šance na postup do vyřazovacích bojů. Na povrch se dere zásadní rozepře mezi svazem a největší hvězdou faraonů Mohamedem Salahem. Dokonce hrozí, že útočník si sbalí věci a odjede z dějiště turnaje ještě před pondělním posledním zápasem se Saúdskou Arábií. Sestav si vlastní tým z reálných hráčů MS ve fotbale a hraj o 160 tisíc korun>>



Fantastická sezona Mohameda Salaha, během které se zásluhou řádění v anglické Premier League posunul mezi pětici největších světových fotbalových hvězd, zřejmě skončí fiaskem.

Sportovním i vztahovým.

V táboře arabského celku bublá napětí. Útočník Liverpoolu údajně nebyl spokojen s organizací přípravy národního mužstva a kvůli tomu se dostal do sporu s vedením Egyptské fotbalové federace (EFA). Konflikt vznikl během slavnostní recepce, kam federace pozvala na společné setkání stovky podnikatelů, známých arabských umělců a dalších známých osobností. A Salah si měl před elitou země pustit pusu na špacír.

Vadilo mu, že v Grozném, které funkcionáři Egypta vybrali jako základnu týmu během mistrovství světa, fungoval nepřijatelný režim. Salah si tam léčil rameno poraněné během finále Ligy mistrů po souboji se španělským obráncem Sergio Ramosem.

Zdravotní stav egyptského talismanu byl nesmírně sledovanou věcí. Aby vedení reprezentace zabránilo šíření poplašných zpráv, k čemuž stejně nedošlo, rozhodlo se neotevřít veřejnosti a médiím ani jeden z tréninků.

Ochránit Salaha byla naprostá priorita.

V čem byl tedy problém? V osobě čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova, který vznesl na vrcholné představitele EFA požadavek, že by rád viděl trénink týmu vedený Hectorem Cúperem. Ovšem i s Mohamedem Salahem.

Federace přání vyhověla, což útočníka, jenž nastřílel za Liverpool dvaatřicet branek v šestatřiceti utkáních, dost namíchlo. Když tuto historku vyprávěl na slavnostní recepci, vedení EFA mu dalo jasně najevo, aby mlčel. Salah se měl údajně naštvat, zamknout se ve svém pokoji a dlouhé hodiny s nikým nekomunikovat. S takovým tvrzením přišel egyptský novinář Karim Zidane .

Problém s mobilním operátorem a podobiznou na letadle

Nejde o první spor, který mezi egyptským svazem a modlou fanoušků vznikl. Ten poslední je starý tři měsíce. Na trupu letadla, které přepravuje egyptské fotbalisty během turnaje, se objevila obří fotografie Salaha. Vtip byl v tom, že hned vedle reklamy jednoho z egyptských mobilních operátorů. A ještě větší v tom, že Salah má osobní smlouvu s přímým konkurentem společnosti.

Hráčův agent Mohamed Rami Abbas požádal federaci o odstranění podobizny, nicméně odpovědí mu bylo, že jeho chování překračuje hranici etiky. Vyslyšen nebyl. Salah se k nepříjemným událostem později vyjádřil s tím, že měl představy o slušnějším jednání ze strany svazu a že si stojí za tím, že šlo o vážné pochybení.

Jakmile se začalo spekulovat o rozpuku další aféry přímo v Rusku, napsal Salah na Twitter, že v Egyptě táhnou všichni za jeden provaz, že mezi hráči neexistují rozdíly a s federací má nejlepší vztahy…

Situaci to nijak neutišilo. Dle informací Egypt Today se hráč s jistotou nezúčastní zápasu se Saúdskou Arábií a zvažuje předčasný odlet z Ruska.

Je pravděpodobné, že se tak doopravdy může stát, ale nejen kvůli aféře. Fotbalista nenastoupil do prvního utkání s Uruguayí, protože nevalný stav ramena mu nedovoloval účast v zápase. Salah duel proseděl na lavičce a v samotném konci po rozhodujícím úderu soupeře viditelně zadržoval slzy. Nastoupil až do střetu s domácím Ruskem, zápas ale odehrál se sebezapřením. Obraně sborné nepůsobil žádné starosti, pouze snižoval z pokutového kopu na konečných 1:3…

Bylo by logické, kdyby poslední duel, v němž půjde jen o čest, neabsolvoval a radši se věnoval léčbě před startem další sezony v Liverpoolu.

Fakta MS: Rusko má postup jistý, Afrika poprvé slaví
Video se připravuje ...

DEBATA MS: Argentinci příliš spoléhají na Messiho, Chorvaté hrají kolektivně, shodují se Horňák s Podaným
Video se připravuje ...

NEJ jedenáctka 1. kola MS: Sestavě vládnou Ronaldo a Mexičané
Video se připravuje ...

FAKTA MS: (Huri)Kane vystřílel výhru Anglie, Lukaku pomohl dvěma góly Belgii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud