23. června 2018 • 18:55

Jižní Korea - Mexiko 1:2. Chicharito 50. gólem přiblížil postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mexika ve druhém utkání na mistrovství světa porazili Jižní Koreu 2:1, ve skupině F navázali na úvodní překvapivé vítězství 1:0 nad obhájci titulu z Německa a mají blízko k postupu do osmifinále. Asijský tým je naopak po druhé prohře na pokraji vyřazení. Výhra Německa 2:1 nad Švédskem udržela ve hře o postup všechny čtyři týmy. Ve středu Mexičané dohrají skupinu proti severoevropskému celku a Korejci na závěr vyzvou úřadující šampiony.



Skóre utkání v Rostově otevřel ve 26. minutě Carlos Vela z penalty, v 66. minutě zvýšil Javier Hernández jubilejní 50. brankou za národní mužstvo. Až těsně před koncem snížil Son Hung-min.

"Po výhře nad Německem jsme byli hodně chváleni, ale nechtěli jsme usnout na vavřínech. Snažili jsme se plně soustředit na Koreu od první do poslední minuty. Myslím, že hráči podali skvělý výkon a zaslouženě zvítězili," řekl novinářům trenér Mexika Juan Carlos Osorio.

Korejci v úvodu hráli hodně defenzivně a čekali na protiútoky. Po jednom z nich se dostal do slibné šance Son Hung-min, ale dvě střely mu zblokovali obránci a třetí poslal vedle. Hlavičku Ki Song-junga z rohu pak vytáhl nad břevno brankář Ochoa. "Začátek nebyl ideální, pustili jsme soupeře do několika příležitostí," podotkl Kolumbijec Osorio.

První gól ve 26. minutě vstřelili Mexičané. Obránce Čang Hjon-su v pokutovém území zastavil rukou Guardadův centr a druhou penaltu proti Koreji na turnaji bezpečně proměnil Vela.

Jeho spoluhráče Layúna po chvilce v dobré šanci vychytal brankář Čche Hjon-u. Mexické obraně dělal problémy rychlý Son Hung-min. Ofenzivní hráč Tottenhamu ve 38. minutě utekl i stoperovi Morenovi, ale z úhlu už Ochou nepřekonal.

Korejec Moon Seon-min (vlevo) s Mexičanem Jesusem Gallardem (vpravo)
Korejec Moon Seon-min (vlevo) s Mexičanem Jesusem Gallardem (vpravo)

Korejci začali aktivně i druhý poločas, jenže do velkých příležitostí se nedostávali. Ochoa měl starosti jen s pokusem Ki Song-junga, který nadvakrát zastavil. Nebezpečnější Guardadovu ránu na druhé straně výborně zneškodnil Čche Hjon-u. Jeho branku poté těsně přestřelil Vela.

V 66. minutě už se Mexičané dočkali druhého zásahu. Po rychlém brejku Lozano našel Hernándeze, útočník přezdívaný Chicharito si zasekl míč a akci zakončil přízemní střelou. Historicky nejlepší reprezentační střelec se 50. trefy dočkal při 104. startu.

"Ani nedokážu popsat své pocity, je to krásnější než ve snu. Chceme, aby si to všichni Mexičané užili, a my si to užijeme s nimi," uvedl Hernández. "Ale také už myslíme na zápas se Švédskem. Chceme další tři body a vyhrát skupinu," dodal třicetiletý útočník West Hamu.

Korejci se prosadili až ve třetí minutě nastavení, kdy Son Hung-min snížil povedenou střelou zpoza šestnáctky. Svěřenci Šin Te-jonga ale už víc nestihli a na mistrovství světa nezvítězili poosmé za sebou.

"Moji hráči odehráli zápas, za který se nemusí stydět. Všichni hráli jako jeden tým a až do poslední minuty bojovali ze všech sil. Za to jsem moc rád," uvedl korejský kouč Šin Te-jong.

Góly

Domácí: 90+3. Son Hung-min

Hosté: 26. Vela, 66. J. Hernández

Sestavy

Domácí: Čche Hjon-u – I Jong, Čang Hjon-su, Kim Jong-kwon, Kim Min-u (84. Hong-čchol) – Mun Son-min (77. Čong U-jong), Ču Se-čong (64. I Sung-u), Ki Song-jung, Hwang Hi-čchan – I Če-song, Son Hung-min.

Hosté: Ochoa – E. Álvarez, Salcedo, H. Moreno, Gallardo – Layún, H Herrera, Guardado (68. R. Márquez) – Vela (77. G. dos Santos), J. Hernández, Lozano (71. J. M. Corona).

Náhradníci

Domácí: Kim Čin-Hjon, Kim Sung-kju, Čong Song-hjon, Hong-čchol, Jun Jong-Sun, Ko Jo-han, O Pak-suk, Pak Ču-ho, Čong U-jong, I Sung-u, Ku Ja-Čeol, Kim Šin-uk

Hosté: Corona, Talavera, Ayala, Márquez, Aquino, Corona, dos Santos, dos Santos, Gutiérrez, Fabián, Jiménez, Peralta

Karty

Domácí: Kim Jong-kwon, I Jong, I Sung-u, Čong U-jong

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Đurđević (všichni Srbsko)

Stadion

Rostov Arena (Rostov na Donu)

Návštěva

43472 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6
2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6
3. Již. Korea 3 1 0 2 3:3 3
4. Německo 3 1 0 2 2:4 3

Cafú o Neymarovi: Teď začne hrát tak, jak ho všichni známe
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud