Jakub Konečný
23. června 2018 • 12:30

11 je víc než 10, vědí už i v Brazílii. Coutinho září místo Neymara

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být šampionát, na němž definitivně vystoupí ze stínu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Šampionát, který ho korunuje nejlepším hráčem planety. K tomu má však nejdražší hráč světa Neymar v Rusku zatím pořádně daleko. Vždyť zatím není ani hlavním tahounem Brazílie, tuto roli za něj vzal Philippe Coutinho.



Dva starty, dva góly, pokaždé vyhlášen mužem zápasu. Bilance Philippa Coutinha na mistrovství světa v Rusku zatím nemá chybu. Záložník s číslem 11, za kterého v lednu zaplatila Barcelona Liverpoolu astronomických 125 milionů eur, patří k hlavním protagonistům turnaje.

Na Camp Nou přišel šestadvacetiletý sympaťák jako opožděná náhrada za Neymara – a zdá se, že stejně dobře to může fungovat i na reprezentační úrovni. Coutinho oplývá pohybem i chutí, neustále se pokouší o zakončení, přičemž zejména z dálky dovede být skutečně nebezpečný. Švýcaři by mohli vyprávět…

Samozřejmě má výhodu v tom, že hlavní tíha odpovědnosti leží na Neymarovi – a ten se z ní zatím spíš hroutí, než že by ho nabíjela. Připomíná v tom Lionela Messiho , zatímco Coutinhův přístup má blíž ke Cristianu Ronaldovi . Velkých výzev se nebojí, nenechá se jimi drtit. Naopak jim jde bez bázně vstříc.

Proto je v tuto chvíli pro Brazílii důležitější než Neymar.

Brazilský útočník Coutinho slaví branku do sítě Kostariky
Brazilský útočník Coutinho slaví branku do sítě Kostariky

FAKTA MS: Nigérijský rychlík Musa a brazilský happy end
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud