28. června 2018 • 18:06

Senegal - Kolumbie 0:1. O postupu rozhodla jediná Mineho branka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kolumbie porazili v závěrečném utkání skupiny H mistrovství světa v přímém souboji o postup Senegal 1:0 a prošli z prvního místa do osmifinále. Soupeř kvůli vyššímu počtu karet skončil v tabulce třetí a vypadl. Zápas v Samaře rozhodl v 74. minutě hlavou po rohovém kopu stoper Yerry Mina, v prvním poločase sudí Milorad Mažič po poradě s videorozhodčím zrušil penaltu proti Kolumbii.



Senegal se stal prvním týmem v historii světových šampionátů, který nepostoupil kvůli vyššímu počtu žlutých karet. Afričané nasbírali na turnaji v Rusku o dvě karty více než druhé Japonsko. Oba celky měly stejný počet bodů i skóre a remízu ve vzájemném zápase, takže muselo netradičně rozhodnout až předposlední kritérium fair play. Posledním by byl los.

Kolumbie, která před čtyřmi lety na MS v Brazílii došla do čtvrtfinále, slaví třetí postup do vyřazovací fáze v historii. V osmifinále si jihoamerický celek zahraje s druhým týmem ze skupiny G, jímž je Anglie.

Kdo s kým bude hrát v osmifinále mistrovství světa čtěte ZDE»»

Kolumbie měla před zápasem v tabulce o bod méně a musela hrát na vítězství. Favorizovaný jihoamerický celek se ale v první půli trápil a nehrozil. Brankáře N'Diayeho výrazněji zaměstnal pouze Quintero, jehož střelu senegalský gólman ve dvanácté minutě vyrazil.

O pět minut později mohl otevřít skóre africký celek. Srbský sudí Mažič po zákroku kolumbijského obránce Sáncheze na Maného odpískal penaltu, po poradě s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaných záběrů ji zrušil, jelikož stoper nejprve zasáhl míč.

Senegalský Sadio Mane (vlevo) v souboji s kolumbijským Jamesem Rodriguezem (vpravo)
Senegalský Sadio Mane (vlevo) v souboji s kolumbijským Jamesem Rodriguezem (vpravo)

Senegalci otrávili soupeři hru řadou tvrdých zákroků a Kolumbie se nemohla dostat do tempa. Po půlhodině navíc zřejmě kvůli zranění přišla o nnejlepšího střelce minulého MS Rodrígueze, kterého nahradil Muriel.

I po přestávce se dlouho hrálo prakticky bez šancí. Až v 65. minutě napálil odražený míč Muriel a jeho střelu srazil bránící hráč. Kolumbie byla přece jen aktivnější a nakonec zlomila soupeře z rohu. Senegalci těsně před ním vystřídali, měli rozhozenou obranu a stoper Mina dal druhý gól na turnaji v Rusku.

Africký celek pak vrhnul všechny síly do útoku, ale vyrovnávací gól už nedal. Nianga vychytal brankář Ospina, který si pak poradil i s hlavičkou od spoluhráče. Senegal tak nenavázal na postup při své premiérové účasti na MS v roce 2002 a poprvé od roku 1986 neprošel do osmifinále žádný africký celek.

Góly

Domácí:

Hosté: 74. Y. Mina

Sestavy

Domácí: K. N'Diaye – Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly (74. Wagué) – Sarr, Kouyaté (C), Gueye, Mané – Baldé (80. Mou. Konaté), Niang (86. D. Sakho).

Hosté: Ospina – Arias, D. Sánchez, Y. Mina, Mojica – Uribe (83. Lerma), Ca. Sánchez – J. Cuadrado, Quintero, James Rodríguez (31. Muriel) – Falcao (C) (89. Borja).

Náhradníci

Domácí: Diallo, M'Bengue, Mbodji, Sow, Diouf, N'Doye, N'Diaye, Konaté, Sakho, Ndiaye, Wagué, Gomis

Hosté: Zapata, Murillo, Barrios, Bacca, Vargas, Muriel, Lerma, Díaz, Borja, Izquierdo, Cuadrado

Karty

Domácí: Niang

Hosté: Mojica

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (vš. SRB)

Stadion

Samara Arena (Samara)

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 2 0 1 5:2 6
2. Japonsko 3 1 1 1 4:4 4
3. Senegal 3 1 1 1 4:4 4
4. Polsko 3 1 0 2 2:5 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud