28. června 2018 • 23:45

Oslava s míčem v obličeji je hitem MS. Batshuayi se ptal: Proč jsem tak blbej?

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co si pamatovat ze závěrečného šlágru skupiny G na mistrovství světa, ve kterém fotbalisté Belgie porazili Anglii 1:0? Pobavily v rychlém sledu dva momenty. Krásný gól belgického záložníka Adnana Januzaje a následná neortodoxní oslava jeho spoluhráče Michy Batshuaye, která pobláznila svět sociálních sítí. Média, fanoušci i experti se přitom báli, aby oba týmy nechtěly utkání schválně vypustit a skončit na druhém místě, které slibovalo papírově snadnější cestu pro nadcházející play off.



Pravda, fotbalové krásy k vidění zase v Kaliningradu tolik vidět nebylo, ale diváci se nenudili a byli svědky hned 28 střeleckých pokusů. Sice se ujal jen jeden z nich, ale stál za to. Někdejší obrovský talent Manchesteru United Adnan Januzaj vytáhl krásnou technickou střelu, kterou poslal míč přímo do šibenice a utkání parádně rozhodl.

Radost po Januzajově trefě v 51. minutě rychle překryl vtipný moment. To si totiž míč třepotající se v sítí vzal útočník Michy Batshuayi a pod tíhou radosti ho chtěl vší silou napálit ještě jednou do branky.

Bohužel pro něj trefil nešikovně tyč a míč se mu prudce odrazil do obličeje. „Proč jsem tak blbej? Fortnite oslava je přeceněná, chtěl jsem vymyslet něco nového,“ smál se po zápase belgický útočník a rýpnul si do francouzského střelce Antoineho Griezmanna, který své branky slaví tanečkem symbolizující zmíněnou počítačovou hru.

Utkání nakonec bavilo a Belgičané jsou z prvního místa nadšení. „Chtěli jsme vyhrát skupinu, vítězství ale dnes nebylo tou nejdůležitější věcí, tou byl předvedený výkon. Nejde plánovat ideální scénář mistrovství, jak jsme viděli, některé velmi silné národy už byly vyřazeny. Musíme se dívat sami na sebe. Jsme silnější, než jsme byli před zápasem, věříme si zase o něco víc. Čeká nás Japonsko a jsme na to připraveni,“ radostně vyhlašoval trenér Roberto Martínez.

Vývoj ve skupině byl vodou na mlýn milovníků konspiračních teorií. Před utkáním jedněch z favoritů celého mistrovství světa se zdálo, že případná prohra může být vlastně výhrou.

Hned několik světových expertů upozornilo na fakt, že větev pavouka play off, do které se dostane druhý ze skupiny G, je o hodně přijatelnější. „Oběma týmům se možná hodilo spíš prohrát, protože by z druhého místa ve skupině šly do části pavouka, kde z obrů číhá jen Španělsko,“ zamyslel se ve studiu deníku Sport Jan Suchopárek.

Vždyť už teď je jasné, že jeden ze čtveřice, kterou tvoří Švýcarsko, Švédsko, Kolumbie a Anglie bude v semifinále. 

Ještě před utkáním olej do ohně přilili i samotní trenéři týmů, kteří udělali ve svých základních sestavách oproti posledním utkáním hned 17 změn!

Samotné utkání očekávání nakonec předčila, obě družstva chtěli hrát fotbal (na rozdíl třeba od Japonců, kteří ve svém utkání vsadili na kalkul>>>). „Nebyl to špatný zápas. Belgičané byli lepší, co se týká počtu šancí. Anglie po inkasovaném gólu přidala a chtěla vyrovnat, žádný kalkul jsem neviděl,“ bilancoval bývalý reprezentační obránce Suchopárek.

Belgie by mohla dojít dál než Anglie, shodují se hosté v debatě Sportu
Video se připravuje ...

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 9:2 9
2. Anglie 3 2 0 1 8:3 6
3. Tunisko 3 1 0 2 5:8 3
4. Panama 3 0 0 3 2:11 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud