Jan Vacek
1. července 2018 • 01:41

Ani Messi, ani Ronaldo. Pro týmy jednoho muže na šampionátu není místo

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Stačilo pár hodin a mistrovství světa je bez svých ústředních hvězd. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo se shodně pakovali už v osmifinále. Potvrdilo se tak, že jediný hráč, byť sebelepší, toho proti organizované armádě moc nezmůže. Týmům, které na turnaji spoléhaly na přínos jediné hvězdy, odzvonilo.



Samozřejmě, Messi s Ronaldem na hřišti nebyli sami. Měli k ruce parťáky. A rozhodně ne špatné, to bychom Argentincům i Portugalcům křivdili. Na druhou stranu bylo více než patrné, jak moc oba týmy na své ústřední postavy spoléhaly.

Možná až příliš. Většina přihrávek směřovala právě na ně, hlavě u Jihoameričanů pak bylo patrné, jak se po sobě dívají a čekají, co předvede modla s desítkou na zádech. Ronaldo měl podporu větší, ovšem ne dostatečnou.

Na bedrech obou útočníků ležela taková tíha, že ji zkrátka nebyli schopní unést. Tím spíš, když museli čelit organizovaným a kompaktním protivníkům. To byl přesně případ sobotních osmifinálových duelů.

Francouzi ani Uruguayci ve svém středu nemají hráče takového kalibru, přesto byli ve výhodě. Sílu rozložili na více míst v sestavě, působili rozhodně stabilizovanějším dojmem. První jmenovaní měli Griezmanna či Mbappého, druzí zase Cavaniho se Suárezem. Navíc přesně věděli, na koho z tábora soupeře upřít hlavní pozornost.

Messi s Ronaldem by se museli přetrhnout, aby skoro sami svalili soky takového kalibru. A i kdyby se jim to za pomocí výjimečného výkonu, jaký třeba předvedl CR7 proti Španělsku, povedlo, dost pravděpodobně by narazili v dalším kole. Už proto, že tým vždycky bude víc než jednotlivec. Platilo to v minulosti a probíhající šampionát na tuhle skutečnost dal razítko.

 

Zklamaný Lionel Messi po prohře s Francií v osmifinále
Zklamaný Lionel Messi po prohře s Francií v osmifinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud