Jan Podroužek
17. července 2014 • 04:50

ANKETA: Pětigólový vzkaz pro Vrbu! Měl by Lafatu povolat do repre?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existuje opravdu jen pár takových hráčů. Čtrnáct. Těch, kteří v jednom zápase, kterému připravila půdu UEFA, vstřelili pět branek. Znáte Gerda Müllera, Lionela Messiho. Teď přidejte i Davida Lafatu. Ideální ohláška reprezentačnímu kouči Pavlu Vrbovi… Hlasujte v naší anketě, jestli Lafata do nároďáku patří.



„Ani mě to nepřekvapilo, že se mu to povedlo. Říkal jsem si, že jestli se má tohle nějakému českému útočníkovi v současnosti povést, tak jedině jemu,“ ubezpečuje František Komňacký, bývalý kouč Jablonce, který 32letého bombarďáka čtyři roky trénoval.

„Měl trochu štěstí v tom, na jakého narazila Sparta soupeře,“ připomíná Komňacký slabou Levadii v podstatě odklizenou na cestě do třetího předkola. Ale to se týká i většiny zbylých pětigólových hrdinů. „Estonci nekladli skoro žádný odpor, nebyli dobře takticky připraveni na utkání. Myslím, že v české lize by mu tohle žádný protivník nedovolil.“

Hrdina Lafata: Snad jsem si to nevybral v jednom zápase
Video se připravuje ...

Každopádně si Lafata dost razantně řekl o pozvánku do reprezentace. Ne jen proto, že mu to tak pálilo, v zápase nezaváhal v žádné větší šanci. Dal všechno. Tohle by pro Pavla Vrbu mohl být dobrý důvod pro doporučený dopis na Letnou.

Myslíte si, že by měl reprezentační kouč sparťanského ostrostřelce do nároďáku opět pozvat, i když v poslední době dával přednost mladším útočníkům?

Více o Lafatově úžasném gólovém představení čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Závěrečná radost sparťanskch fotbalistů
Závěrečná radost sparťanskch fotbalistů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud