Pavel Kalouš
21. srpna 2014 • 12:02

BAROMETR formy reprezentantů: Limberský září, Dočkal se hledá

Vstoupit do diskuse
0
  • Barometr formy reprezentantů: Limberský září, Dočkal se hledáBarometr formy reprezentantů: Limberský září, Dočkal se hledáFOTO: Michal Beránek SPORT

    Nominace národního týmu pro přípravné utkání s USA a kvalifikační bitvu s Nizozemskem se blíží. Už v úterý reprezentační kouč Pavel Vrba vybere tým, který bude mít za úkol zvládnout obě utkání. Jistě zhodnotí i formu ligových hráčů ze Sparty a Viktorie Plzeň. V barometru formy deníku Sport vyšel nejlépe David Limberský, nejhůře naopak Bořek Dočkal.

  • David Limberský

    David LimberskýFoto iSport.cz

  • Václav Pilař

    Václav PilařFoto iSport.cz

  • Pavel Kadeřábek

    Pavel KadeřábekFoto iSport.cz

  • Milan Petržela

    Milan PetrželaFoto iSport.cz

  • Ladislav Krejčí

    Ladislav KrejčíFoto iSport.cz

  • David Lafata

    David LafataFoto iSport.cz

  • Josef Hušbauer

    Josef HušbauerFoto iSport.cz

  • Václav Procházka

    Václav ProcházkaFoto iSport.cz

  • Bořek Dočkal

    Bořek DočkalFoto iSport.cz

  • Pavel Vrba píše pro iSport.cz

    Konec týmů v pohárech je komplikace
    Příští úterý oznámím nominaci na zápasy s USA a proti Nizozemsku. Netvrdím, že už jsem stoprocentně rozhodnutý, ale nějakých třicet jmen, okolo kterých se to točí, už mám vybráno. Ještě čekáme na víkend, začíná bundesliga, hraje se Slavia-Plzeň, ovšem to už se týká jen jedinců.

    V nominaci nebude tolik hráčů z české ligy jako třeba v zápase s Rakouskem, ale určitě se v ní několik z nich objeví. Budu vycházet i z toho, co jsem viděl za první čtyři kola, takže největší počet bude ze Sparty a z Plzně, nicméně pravděpodobně tam bude někdo i z nějakého jiného mužstva.

    Pavel Vrba píše pro iSport.cz Pavel Vrba píše pro iSport.czFoto Koláž: iSport.cz

    Z každého kola jsem viděl tři čtyři zápasy, ať už přímo na stadionu, nebo u televize, další sledovali moji kolegové Karel Krejčí nebo Kuba Dovalil. Informací mám spoustu. Ligu máme zmapovanou do detailu.

    Úvod sezony ukázal, že jsou mužstva, která předvádí určitou kvalitu, ale od některých jsem čekal víc. A přiznávám, že jsem počítal s výraznějším prosazením v evropských pohárech. Je to komplikace i při rozhodování, koho povolávat. Myslel jsem si, že aspoň dvě česká mužstva půjdou dál. Zkušenosti z pohárů v minulosti reprezentaci několikrát pomohly. Když Plzeň hrála v Lize mistrů těžké zápasy, pozitivně se to pak projevovalo i na hráčích. Je škoda, že je teď nebudou mít kde sbírat.

    Dá se říct, že v nominaci budou z ligy ti, kteří se objevovali už v těch předchozích, můžu jen prozradit, že je hodně reálný návrat Václava Pilaře. Ze zahraničí se možná objeví někdo, kdo tam za mého působení ještě nebyl.

    Každopádně musíme vycházet i ze zdravotního stavu, který komplikuje výběr, ať už se to týká Maria Holka, nebo Thea Gebre Selassieho, u nichž není situace optimální. Ani Libor Kozák ještě není stoprocentně v pořádku. 

    A jestli bude překvapení? Možná se objeví jména, o nichž budou novináři a fanoušci diskutovat, proč tam jsou. Ale to je u každé nominace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud