2. září 2014 • 20:28

Vrba: Vím, co chci hrát na Nizozemce, o sestavě představu mám

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba si přeje ve středečním přípravném utkání se Spojenými státy americkými, které bude generálkou na start kvalifikace mistrovství Evropy proti Nizozemsku, premiérovou výhru i dobrý výkon. Představu o sestavě má, ale úplně jasno ještě ne. Situaci mu trochu zkomplikovaly nemoc útočníka Davida Lafaty i dnešní absence záložníka Petra Jiráčka, který narychlo odcestoval do Hamburku, kde se mu narodil syn.



"Představu o sestavě samozřejmě nějakou mám. Je pravda, že nám trochu komplikuje život, že Lafata má problémy. Navíc Jiráček odjel k narození syna do Hamburku. Trochu komplikace tam tedy jsou," řekl Vrba na tiskové konferenci.

"Ale vím, co bychom chtěli hrát s Nizozemci, a budu chtít, aby to určitou část zítřejšího zápasu tak nějak podobně vypadalo. Věřím, že když bude dobrý výkon, bude vítězství. A my chceme hrát dobře," dodal kouč.

Jiráček se vrátí dnes do deseti večer a vynechal tak otevřený předzápasový trénink, na který dorazila na Letnou přibližně tisícovka fanoušků. "Jiráček bude ale zítra stoprocentně k dispozici. Věřím, že tento jednodenní výlet ho povzbudí a narození syna pro něj bude výzvou, aby to oslavil dobrým výkonem," podotkl s úsměvem Vrba.

Vrba: USA a Nizozemsko? Podobný přechod do útoku
Video se připravuje ...

Trenér USA Klinsmann chválí: Rosický je výjimečný hráč
Video se připravuje ...

Sestava proti Američanům by se měla velmi podobat té, která vyběhne za týden na startu kvalifikace proti Nizozemsku. "Představu samozřejmě mám, ale nebudu tvrdit, že to, co nastoupí zítra od začátku, bude hrát proti Nizozemsku," uvedl Vrba.

"Zaprvé nás zítra čeká utkání s USA a pak budeme ještě mít tři taktické tréninky. O jistých hráčích mám jistotu, že by měli nastoupit, ale jsou tam ještě otevřené věci. Máme týden na to, abychom to doladili," dodal bývalý plzeňský kouč.

Vedle první výhry na lavičce národního týmu se chce Vrba s USA zaměřit na lepší organizaci defenzivy. "Ve třech zápasech jsme inkasovali šest gólů, to je hodně. V ofenzivě chceme pokračovat tou cestou, kterou jsme šli, ale v defenzivě chceme být disciplinovanější," nastínil Vrba.

Brankáři české fotbalové reprezentace před zápasem s USA
Brankáři české fotbalové reprezentace před zápasem s USA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud