29. března 2016 • 23:30

Vaclíka před Ibrou hecoval kamarád Čech: Jsem rád, že mě nepřelstil

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Byl to parádní den, super zápas. Z individuálního pohledu Tomáše Vaclíka určitě. Sice jeden gól inkasoval, ale s ním nemohl nic dělat. Další tutovky Švédů bravurně zlikvidoval. Zuby si na českém brankáři vylámala i největší hvězda na hřišti Zlatan Ibrahimovic. Po chybě stopera Tomáše Sivoka běžel sám na branku, ovšem Vaclík byl připraven.



„Jaký je to pocit vychytat Zlatana Ibrahimovice? Musím říct, že je to fajn!“ smál se Tomáš Vaclík . „Před zápasem mi psal Mára Čech, že od něj dostal gól jenom z penalty, že je na mě zvědavý. Jsem rád, že mě Zlatan nepřelstil.“

Útočník Paris St. Germain měl přitom na kopačce obrovskou příležitost. V úvodu utkání zachytil Sivokovu rozehrávku a řítil se na bránu.

„V tom momentu mu ale balon trochu odskočil,“ všiml si Vaclík, jenž v den zápasu oslavil 27. narozeniny. „Snažil jsem se proto co nejdéle čekat. Tušil jsem, že by to mohl dávat šajtlí, také se na první tyč podíval. Nechtěl jsem mu to ulehčit tím, že bych šel předčasně k zemi. A pak mě trefil do kolena,“ doplnil.

Týmové foto před přípravným duelem ve Švédsku
Týmové foto před přípravným duelem ve Švédsku

Tímto zákrokem Vaclík vyrostl. Po celé utkání působil jistým dojmem a nohama senzačně vychytal také Forsberga i Hiljemarka, další dvě tutovky.

„Tušil jsem, že nebudu úplně bez práce. Když máte vepředu Zlatana, tak samozřejmě počítáte s tím, že si soupeř něco vytvoří,“ uvedl český gólman, jehož deník Sport i švédská média zvolila mužem zápasu.

„Užil jsem si to, i když jsme remizovali. Ale ještě lepší by to bylo s nulou,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud