8. října 2019 • 21:33

České fotbalistky nestačily v kvalifikaci na Španělky. V Ďolíčku prohrály 1:5

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalistky v druhém utkání kvalifikace mistrovství Evropy utrpěly doma debakl se Španělskem 1:5 a nenavázaly na úvodní výhru 7:0 v Moldavsku. Svěřenkyně Karla Rady proti favoritovi skupiny na stadionu Bohemians Praha 1905 v Ďolíčku zaostávaly ve všech směrech a o naději na bodový zisk přišly už během první půle, v níž inkasovaly čtyři góly. Minutu před koncem zkorigovala skóre Lucie Voňková.



Španělky, které na letošním světovém šampionátu došly do osmifinále, od úvodu jasně kralovaly. Český tým jim k vedení pomohl vlastní brankou Sedláčkové a do 35. minuty pak hostující celek přidal další tři góly.

Po změně stran se reprezentantky zlepšily, inkasovaly už jen jednou a v 89. minutě se dočkaly i branky, když míč nadvakrát dotlačila do sítě Voňková.

"Ukázala se obrovská kvalita Španělek. My jsme přišli do utkání hodně zakřiknutí, bojácní a pasivní. Báli jsme se hrát, hodně jsme kazili. To byla voda na mlýn pro Španělky. Ještě jsme začali vlastním gólem. V druhé půli se to zlepšilo. Celkově naše hra nebyla taková, jak bych si představoval," řekl České televizi Rada.

Na závěrečný turnaj v Anglii se přímo kvalifikuje devět vítězů skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest celků z druhých pozic postoupí do play off, ze kterého vzejdou zbývající tři účastníci šampionátu. České hráčky se ještě nikdy na Euro neprobojovaly. V příštím utkání se představí 7. listopadu v Ázerbájdžánu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud