20. prosince 2022 • 08:50

Argentina vítá hrdiny! Messi s trofejí, Buenos Aires zaplavily tisíce lidí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tisíce fanoušků přivítaly uprostřed noci argentinské fotbalové mistry světa po příletu do Buenos Aires. Šampioni v čele s Lionelem Messim vystoupili z letadla krátce před třetí hodinou ráno místního času. Oslavy titulu v argentinské metropoli jsou naplánovány na odpoledne. Prezident Alberto Fernández vyhlásil na dnešek státní svátek, aby země mohla třetí argentinský triumf na mistrovství světa oslavit.



Zlatou trofejí zamával fanouškům při výstupu z letadla Messi . Fotbalistům na uvítanou zahrála rocková skupina La Mosca skladbu „Muchachos“, kterou napsal jeden z fanoušků na melodii staré písně kapely a jež se pro argentinské příznivce stala neoficiální hymnou mistrovství světa v Kataru. Poté se výprava přesunula pomalou jízdou v otevřeném autobusu, z kterého zdravila čekající fanoušky, do sídla argentinské fotbalové asociace.

Argentinští reprezentanti byli doma netrpělivě očekáváni. Cestu jejich speciálu sledovalo podle agentury AP na leteckém radaru na internetu téměř 200.000 lidí.

Fotbalisté přespí v sídle asociace a naberou síly na odpolední oslavy na tradičním místě u obelisku na Náměstí republiky.

Argentina ovládla šampionát potřetí, předchozí tituly získala v letech 1978 a 1986. V nedělním dramatickém finále porazila obhájce prvenství z Francie po výsledku 3:3 a 4:2 po penaltovém rozstřelu.

Argentinské oslavy v kabině: skok do popelnice a “puta” novináři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud