20. července 2010 • 13:29

Kouč Löw povede Německo až do Eura 2012

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Joachim Löw povede německou fotbalovou reprezentaci i v dalším dvouletém cyklu, který vyvrcholí evropských šampionátem v Polsku a Ukrajině.



Vedení svazu oznámilo prodloužení spolupráce na tiskové konferenci, před níž společně s Löwem podepsali nové smlouvy i asistent Hansi Flick, trenér brankářů Andreas Köpke a manažer národního týmu Oliver Bierhoff.

"Na mistrovství světa nás to velmi bavilo, těšíme se na další úkoly. Náš tým má vynikající sportovní perspektivy a po úspěšném turnaji v Jižní Africe je pro nás příprava na mistrovství Evropy velká výzva," uvedl Löw.

Jeho pokračování ve funkci se čekalo, byť se v Německu spekulovalo, že nemá nejlepší vztahy se svazovým šéfem Theem Zwanzigerem. V únoru totiž jejich jednání o prodloužení smlouvy ztroskotala a bylo odloženo na dobu po MS.

Löw je na německé lavičce od roku 2004. V roce 2006 byl jako asistent Jürgena Klinsmanna u zisku bronzových medailí na předchozím světovém šampionátu v Německu, o dva roky později s národním týmem už jako hlavní trenér skončil druhý na mistrovství Evropy.

Z 56 zápasů pod jeho vedením mužstvo 39 vyhrálo a jen devět prohrálo, podle průměru získaných bodů (2,23) je Löw nejúspěšnějším německým koučem v historii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud