Jiří Fejgl
15. srpna 2010 • 05:00

Konkurs na Barošova parťáka: Lídrem je Necid

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O jedničce má kouč Michal Bílek jasno. Českému útoku by měl v kvalifikaci fotbalového mistrovství Evropy 2012 vládnout Milan Baroš. Kdo však bude číslem 2, kdo bude podporovat českého střeleckého krále. Po přípravě proti Lotyšsku je to (příjemně) zapeklitá otázka. Přesto jedno jméno je mírně v čele pelotonu – Tomáš Necid.



Ta otázka se stále vrací: Od čeho je vlastně útočník?

Aby pracoval pro mužstvo, aby se vracel do defenzivy. Ano, i to musí plnit, samozřejmě, hlavní věc je však úplně jinde. Forvard musí být produktivní. Dávat góly, přihrávat na ně, to je mantra mužů na hrotu.


„Je pozitivní, že se trefili tři útočníci,“ pochvaloval si po duelu v Liberci Bílek. „Klukům to pomůže,“ přidal se také kapitán Tomáš Rosický.
Zrekapitulujme si tedy, jaké je postavení čtyř forvardů, kteří se představili proti Lotyšům. Jaké jsou jejich klady i zápory.

TOMÁŠ NECID
Na hřišti byl půl hodiny. Gól dal, přidal perfektní asistenci, ukázal rychlost, šikovnost. Navíc je největším esem pro budoucnost. Právě on by se měl stát novým Janem Kollerem, byť s jednoznačně odlišným stylem hry.
MARTIN FENIN
Měl výborný začátek, byl aktivní, vstřelil branku, po jedné z jeho přihrávek byl v jasné šanci Roman Bednář. Později se však vytratil, jeho forma není po promaroděném roce úplně stabilní.
ROMAN BEDNÁŘ
Další střelec proti Lotyšům – navíc zazdil dvě další příležitosti. „Je to takový bejk, podrží míč, hraje jednoduše,“ pochválil ho Rosický. Není však tolik vyzkoušený, to ho zatím zřejmě odsunuje mezi náhradníky.
DAVID LAFATA
Nahrál Necidovi na čtvrtý zásah, byť neúmyslně. Je pracovitý, velmi dobrý – jenže ne úplně špičkový. Navíc ho na začátku sezony sráží prachbídná forma jeho Jablonce. Zřejmě bude v září rád, když se vůbec dostane do reprezentační nominace



Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud