10. listopadu 2010 • 12:51

Plzeňské dilema: Doplatí na nabitý program?

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned tři hráči ligového lídra Viktorie Plzeň jsou v nominaci na přípravný duel v Dánsku (17. listopadu), kterou včera zveřejnil trenér Michal Bílek. Západočechy to sice těší, ovšem zase přespříliš nejásají. Necelé dva dny po duelu v Aarhusu je totiž čeká ligový zápas na hřišti Bohemians 1905...



Ve středu večer duel v Dánsku, po něm přesun na letiště a noční návrat do Prahy. Ve čtvrtek odpoledne předzápasový trénink, v pátek ligové střetnutí s Bohemians 1905. Taková porce čeká plzeňské trio Rezek, Limberský, Petržela v příštím týdnu. Dost nepříjemná situace pro ligového lídra. Společně s fotbalovým svazem sice vyvíjel iniciativu, aby se utkání v Edenu odložilo. Jenže marně.

Plzeňský střelec Petržela slaví gól na 1:0Foto Jaroslav Legner (Sport)


Jedním z nejzásadnějších důvodů byl zamítavý postoj stanice Nova Sport, která vysílá páteční utkání první ligy. „Normálně vycházíme reprezentaci vstříc, ale vzhledem k tomu, že se jedná, v uvozovkách, o přátelák, nevidím důvod, abychom kvůli tomu měnili celé schéma a zažité začátky zápasů,“ uvedl ředitel Nova Sportu Marek Kindernay s tím, že pokud by šlo o kvalifikaci, jistě by záležitost přehodnotil. „Ale v tuto chvíli k tomu nevidím důvod,“ dodal.

44
Po tolika hodinách od konce zápasu 44 v Dánsku nastoupí trojice plzeňských hráčů k ligovému utkání s Bohemians 1905.


Plzni může tato situace zkomplikovat cestu za titulem. Je jasné, že pokud Rezek, Limberský nebo Petržela odehrají větší díl zápasu v Dánsku, bude to pro Viktorii v Edenu handicap. Proto když do Štruncových sadů dorazilo avízo, že na sever Evropy pojedou tři hráči Plzně, přišly rozporuplné reakce.

„Je samozřejmě potěšující, že máme kluky v národním týmu. Ale není standardní, aby se vrátili ve čtvrtek ráno a v pátek nastoupili do ligy,“ pověděl generální manažer Plzně Adolf Šádek. Proto začal jednat, vstoupil do komunikace s reprezentačním trenérem Michalem Bílkem, ředitelem ligy Ivo Lubasem i svazovým šéfem Ivanem Haškem.



Lubas následně kontaktoval Romana Ječmínka, ředitele společnosti KPS media, která vlastní vysílací práva na fotbalovou ligu, aby se pokusil vyjednat u Nova Sportu výjimku. „Oficiálně se mnou nikdo ze svazu nejednal. S panem Ječmínkem jsem v kontaktu často, probírali jsme to. Řekl jsme mu to samé, co vám,“ podotkl Kindernay.

„Ze strany televize nám sice nebyl povolený ústupek, ale několikrát v minulosti nám vstříc vyšly. Nedá se nic dělat, rozhodně nebrečíme, musíme se s tím poprat. Je to však nepříjemné,“ sdělil Šádek. „Paradoxem je, že Viktoria páteční termín původně požadovala.

Střelci Rezek s Kolářem se loučí s divákyFoto Jaroslav Legner (Sport)


To samozřejmě nevěděla, že přijde nominace tří hráčů,“ uvedl manažer národního týmu Vladimír Šmicer, který se do věci také vložil.

Ovšem zápas by nešel posunout zřejmě ani v případě kladného stanoviska Nova Sportu.

V Edenu se totiž v sobotu 20. listopadu uskuteční zápas amerického fotbalu.
„Šlo by se do risku, jak by trávník po tomto utkání vypadal,“ přitakal Šádek.
A neděle by do úvahy nepřicházela už vůbec.


V úterý 23. listopadu totiž čeká Plzeň odveta osmifinále Ondrášovka Cupu.
„Muselo by se hýbat se dvěma zápasy, to už by byl velký problém,“ uvedl Šmicer.

Poslední šancí pro Viktorii, jak zmírnit handicap, je, že trojice Západočechů v Dánsku nastoupí jen na nepodstatnou část zápasu. Udělá to kouč Bílek? „Pro Plzeň je vyznamenání, že byli nominováni její tři hráči.

Je to proto, že hráli velmi dobře, jejich bilance je naprosto famózní. Na druhou stranu dostali pozvánku do národního týmu, nemůžu zohledňovat to, že v pátek hrají ligové utkání. Tím ovšem neříkám, že všichni tři hráči nastoupí v základní sestavě,“ prohlásil Bílek.

NOMINACE NA DÁNSKO
Brankáři
PETR ČECH (Chelsea)
JAN LAŠTŮVKA (Dněpropetrovsk)

Obránci
ZDENĚK POSPĚCH (Kodaň)
MICHAL KADLEC (Leverkusen)
DAVID LIMBERSKÝ (Plzeň)
JAN RAJNOCH (Ankaragücü)
MAREK SUCHÝ (Sp. Moskva)
DANIEL PUDIL (Genk)

Záložníci
MARIO LIČKA (Brest)
TOMÁŠ ROSICKÝ (Arsenal)
TOMÁŠ HÜBSCHMAN (Š. Doněck)
JAROSLAV PLAŠIL (Bordeaux)
JAN POLÁK (Anderlecht)
MILAN PETRŽELA (Plzeň)

Útočníci
ROMAN BEDNÁŘ (W. Bromwich)
MICHAL HUBNÍK (Olomouc)
TOMÁŠ NECID (CSKA Moskva)
JAN REZEK (Plzeň)

Střelci Rezek s Kolářem se loučí s diváky
Střelci Rezek s Kolářem se loučí s diváky

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud