17. listopadu 2010 • 22:06

Češi vyválčili v Dánsku remízu, Čech chytil penaltu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti se rozloučili s letošním rokem bezbrankovou remízou v dnešním přípravném utkání s Dánskem. Zápas v Aarhusu příliš šancí nenabídl. V prvním poločase měli blízko ke gólu domácí, ale brankář Petr Čech chytil penaltu.



V závěru pak Michal Kadlec trefil z přímého kopu tyč. Češi se rozešli s Dány smírně potřetí za sebou. Kouč Michal Bílek vsadil na rozestavení s pěti středopolaři, které chtěl otestovat před březnovým kvalifikačním duelem ve Španělsku.

Na hrotu operoval samotný Necid a nováček Rezek nastoupil na levém kraji zálohy. Zhruba z poloviny zaplněný stadion v Aarhusu, který bude příští rok hostit finále evropského šampionátu do 21 let, potěšilo hlavně to, že v dánské sestavě nechyběl veterán Martin Jörgensen.



Zkušený středopolař místního druholigového klubu oblékl dres s netradičním číslem 100 symbolizujícím jeho dnešní jubilejní zápas v národním dresu a po půlhodině hry přepustil místo Jensenovi.

V té době už mohli Češi prohrávat. Po osmnácti minutách si naběhl na dlouhý pas za obranu Rommedahl, po kontaktu s Michalem Kadlecem upadl a anglický sudí Webb, který řídil letošní finále mistrovství světa, po chvilce váhání nařídil penaltu.

Petr Čech chytá pokutový kop.Foto Michal Beránek (Sport)


Krohna-Dehliho však výborně vychytal Čech. Jiné větší šance první půle nenabídla. Dánové sice hned po dvou minutách zahrozili zásluhou Junkera, ale jinak nově složenou stoperskou dvojici Rajnoch, Suchý příliš neprověřovali.

Naopak zpočátku měla nesehraná domácí obrana problémy s vysunutým presinkem hostů. Z něj však Bílkovi svěřenci vytěžili jen Necidův neuznaný gól z ofsajdu v samém úvodu, Rezkův pokus do středu branky a několik nepřesných střel.

Jan Polák pálí na bránu soupeřeFoto ČTK


Ve 30. minutě nemířil na druhé straně mezi tyče ani Jensen. Po pauze, kdy už na trávníku nebyl kapitán Rosický, se hrálo prakticky bez šancí. Seveřané zpočátku zvýšili aktivitu, ale s výjimkou Mtiligovy tečované střely těsně mimo nic pořádného nevymysleli.

Češi přidali až v závěru, když se do hry dostal i druhý nováček Hubník. Dvě velké šance si vytvořil Michal Kadlec, ale ani on s bezbrankovým stavem nepohnul. Nejprve dvacet minut před koncem po Plašilově přihrávce pálil z levé strany jen do domácího beka a v 81. minutě mu zkazila radost po povedeném přímém kopu tyč Lindegaardovy branky.

Dánsko - Česká republika 0:0

Rozhodčí: Webb - Beck, Collin (všichni Angl.). Bez karet.
Diváci: 9184.

Sestavy:

Dánsko: Lindegaard - Thomsen, Mathias Jörgensen (46. Stadsgaard), Bjelland, Mtiliga - Poulsen (69. Zimling), Martin Jörgensen (29. Jensen) - Rommedahl (76. Eriksen), Kahlenberg (62. Andreasen), Krohn-Dehli - Junker (46. Rasmussen). Trenér: Olsen.

ČR: Čech - Pospěch (85. Limberský), Suchý, Rajnoch, Kadlec (85. Pudil) - Hübschman, Polák - Rosický (46. Lička), Plašil (89. Petržela), Rezek (65. Bednář) - Necid (65. Hubník). Trenér: Bílek.

Rajnoch odvrací míč před Kahlenbergem.
Rajnoch odvrací míč před Kahlenbergem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud