31. března 2019 • 16:54

K životní sezoně žene Maného minulost: Utekl jsem hladu a chudobě

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liverpool pod Jürgenem Kloppem září a bojuje o trofeje, včetně té pro vítěze Premier League. A málokdo si tuhle jízdu užívá tak, jako Sadio Mané. Senegalské ofenzivní eso si prošlo chudobou, aby se z něj díky tvrdé píli mohla stát jedna z největších hvězd slavné anglické ligy. O svém příběhu, i o nadějích Liverpoolu na titul, se Mané rozpovídal pro nedělní vydání deníku Mirror.



V minulé sezoně zažil nejlepší ročník své kariéry Mohamed Salah, teď si takovou jízdu užívá Sadio Mané. Sedm kol před koncem má na kontě už sedmnáct ligových branek, což je jeho nové osobní maximum. Skromnou hvězdu může těšit mnohé, vynachválit si nemůže například přístup trenéra Kloppa.

„Trenér mi věří od první chvíle, co jsem do Liverpoolu přišel,“ řekl Mané, který před příchodem do „Reds“ oblékal dres Southamptonu. „Snažím se mu to v každém zápase vrátit.“

Hnacím motorem pro senegalského útočníka je i jeho životní příběh. Vyrostl v chudých podmínkách. „Ne všichni afričtí chlapci se stanou profesionálními fotbalisty v Evropě. Od hraní na ulicích Dakaru jsem ušel dlouhou cestu. Vzpomínky na to mi pomáhají, abych se nikdy nevzdal,“ řekl Mirroru africký kanonýr.

„Nebyla to jednoduchá cesta, ale když chcete uprchnout před hladem a chudobou, děláte zázraky, abyste přežili. A když vidíte příležitost, jdete po ní,“ motivoval svoje potenciální nástupce hráč, který si v Evropě prošel francouzskými Métami a rakouským Salcburkem, než zamířil do Anglie.

Tam se teď snaží Liverpoolu vystřílet titul. A ví, že v těsném souboji s Manchesterem City už „Reds“ nesmí zaváhat. „Musíme vyhrát všechny zápasy a čekat, až City zaváhá,“ zavelel Mané.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud