12. ledna 2021 • 11:30

Bahenní lázeň West Hamu. Součka a spol. zastínil ohňostroj s příběhem

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitý je postup, na všechno ostatní ze zápasu West Hamu ve Stockportu se dá rychle zapomenout. Kladiváři se prodrali do čtvrtého kola FA Cupu přes nekompromisní obranu i hluboké bahno a byli u toho i Vladimír Coufal a Tomáš Souček. „Na něčem takovém jsem už dlouho nehrál,“ přiznal střelec vítězného gólu Craig Dawson. Pro stotisícové město u Manchesteru byl příjezd týmu z Premier League událostí a jeho fanoušci přerušili zápas, i když se nedostali na tribuny.



Pokud by se všechny kluby hrající v Anglii seřadily do jedné tabulky, dělilo by Stockport a West Ham propastných 86 příček. Na předměstí Manchesteru hrají až pátou nejvyšší soutěž, ale nevedou si špatně a trápili i slavnější kladiváře.

„Sledovali jsme spoustu zápasu Stockportu a věděli jsme, jak dobře budou organizovaní. K vápnu jsme se dostávali často, ale tam už jsme nebyli dost dobří. Hodně těžký večer,“ zhodnotil zápas asistent Davida Moyese Alan Irvine.

Dobře organizovaní byli i domácí fanoušci. Zápas se sice kvůli aktuální epidemiologické situaci v Anglii odehrál před prázdnými tribunami, přesto si přichystali velkou show. Po čtvrt hodině to nad Edgeley Parkem začalo pořádně bouchat. Když ohňostroj dlouho nepřestával, zkušený rozhodčí Mike Dean zápas přerušil a i s hráči sledoval světelné představení. „Mnohem větší zábava než fotbal,“ strefovali se do úrovně utkání fanoušci na sociálních sítích.

Stockportští nechtěli upozornit jen na sebe. Symbolicky v 15. minutě podpořili 15letého místního chlapce Khaie Whiteheada, který bojuje o život poté, co ho srazilo policejní auto spěchající k zásahu.

Zápas FA Cupu rozhodl jediný gól
Zápas FA Cupu rozhodl jediný gól

Už během ohňostroje pršelo a na severu Anglie se v dalších minutách rozjel pořádný slejvák, který rychle měnil hrací plochu z trávníku na oraniště a posléze na bahenní lázeň znemožňující kombinaci a zastavující míč pod nohou. Snad i proto na poslední čtvrtinu zápasu vběhl na hřiště Tomáš Souček, který umí udeřit i ze vzduchu. Jednou mohl kladivem na čele udeřit, ale po centru Vladimíra Coufala mířil mimo.

Zadařilo se až pár minut před koncem. Na centr Jarroda Bowena si naskočil zkušený Craig Dawson a rozhodl. „Na téhle rozehrávce rohových kopů pracujeme na tréninku, takže jsem rád, že to konečně. Byl to strašně těžký zápas, už je to opravdu dlouho, co jsem hrál na takovém terénu,“ usmíval se stoper, který před lety začínal v kádru rivalů Stockportu z Rochdale.

West Ham si těsným vítězstvím zajistil postup do čtvrtého kola nejstarší fotbalové soutěže na světě, kde se střetne s Doncasterem, který je aktuálně čtvrtý v League One, třetí nejvyšší soutěži v Anglii.

West Ham United Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud