11. ledna 2021 • 23:30

West Ham v FA Cupu urval promáčený postup. Coufal v základu, hrál i Souček

Autor: iSport.cz, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu United postoupili do dalšího kola FA Cupu. Na hřišti Stockportu hrajícího v pátém patře anglických soutěží zvítězili 1:0 gólem Craiga Dawsona z 83. minuty. Vladimír Coufal odehrál celý zápas, Tomáš Souček naskočil na hřiště zmáčené vytrvalým deštěm v 67. minutě.



Stockport, který od West Hamu dělí v aktuální fotbalové hierarchii Anglie propastných 86 míst, byl „kladivářům“ dlouho vyrovnaným soupeřem. Hrálo se bez větších šancí a na prvním poločase byl nejzajímavější ohňostroj, kterým se domácí fanoušci připomněli zpoza stadionu.

Z Čechů nastoupil v základní sestavě pouze Vladimír Coufal, Tomáš Souček naskočil v 67. minutě, kdy už na severu Anglie vytrvale pršelo a podle toho vypadala i hrací plocha, která byla stále těžší na kombinaci.

Souček se dostal i do šance, ale hlavou zakončoval Coufalův centr mimo. O chvíli později, v 83. minutě, si ale na rohový kop naběhl stoper Craig Dawson a z druhé střely na branku v zápase rozhodl o postupu týmu z Londýna.

West Ham si těsným vítězstvím zajistil postup do čtvrtého kola nejstarší fotbalové soutěže na světě, kde se střetne s Doncasterem, který je aktuálně čtvrtý v League One, třetí nejvyšší soutěži v Anglii.

iSport podcast: Souček je klíč West Hamu. Zlepšil pohyb, jak se vyvíjí pro velkokluby?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud