13. července 2012 • 15:38

Terry za rasismus trestán nebude, soud ho zprostil obvinění

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnský soud zprostil fotbalistu Johna Terryho z obvinění z rasismu. Kapitán Chelsea čelil obvinění, že minulý rok v zápase proti Queens Park Rangers rasisticky urážel obránce Antona Ferdinanda.



"Je velmi nepravděpodobné, že pan Terry urážel pana Ferdinanda tím, z čeho byl obviněn. Obžaloba navíc nepředložila přesvědčivé důkazy," citovala agentura AP soudce Howarda Riddlea.

"Je také možné, že to, co bylo řečeno, nebylo myšleno jako urážka, ale spíš jako výzva. Proto vzhledem k zmíněným okolnostem mohl být jediný verdikt: nevinen," dodal.

Ferdinand obvinil spoluhráče českého brankáře Petra Čecha z rasismu po říjnovém utkání Queens Park - Chelsea. Terry měl soupeře urazit poté, co mu mladší bratr obránce Manchesteru United Ria Ferdinanda údajně vulgárně připomněl jeho sexuální aféru s bývalou přítelkyní spoluhráče Wayna Bridge.

Stoper Chelsea před soudem obvinění z rasismu striktně odmítal s tím, že pouze sarkasticky zopakoval slova, o kterých si předtím Ferdinand mylně myslel, že je slyšel už během zápasu.

Terry kvůli aféře přišel v reprezentaci o kapitánskou pásku. Proti rozhodnutí Fotbalové asociace se postavil tehdejší trenér Anglie Fabio Capello a na protest před mistrovstvím Evropy odstoupil.


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud