25. února 2024 • 13:30

Guardiolův univerzál Malý pavouk. Tituly a mantra: Všechno pro tým!

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro koho hlasoval Lionel Messi v anketě FIFA The Best, kterou nedávno ovládl? Prvním místem poctil Erlinga Haalanda, druhým Kyliana Mbappého a třetím vyznal lásku Juliánu Álvarezovi, spolubojovníkovi z reprezentace a hráči s nenápadným půvabem, který zastane víc rolí než výkonný kuchyňský robot a účinkuje jako elixír života na všechny kolem. Vlastním egem nezatížený útočník se možná netěší zvláštnímu zájmu veřejnosti, ale nejen Messi, nýbrž i Haaland v Manchesteru City nemají lepšího a obětavějšího parťáka, jehož si z hloubi duše považují.



Titul v Premier League? Ano. FA Cup? Ano. Liga mistrů? Ano. Její jihoamerická obdoba, Copa Libertadores? Taky. A co mezinárodní lesk? Jistě: Copa América, první velká trofej Argentiny po 28 letech, a pak klenot v podobě MS 2022. A nezapomeňte na Superpohár UEFA, mistrovství světa klubů FIFA, Finalissimu, argentinskou Primera División, Copu Argentina a Supercopu.

Sbírka Juliána Álvareze, jež v současné době čítá 14 klubových a reprezentačních cen, je vážně ohromující a většina hráčů by snila o tom, že tolik zlatých medailí získá na konci kariéry. Děsivé je, že útočníkovi Manchesteru City bylo v lednu 24 let. Rodák z Calchínu, argentinského městečka, jehož příjmy pochází hlavně z produkce vojtěšky, krmiva pro hospodářská zvířata a byliny známé v lidovém léčitelství, zvedl ty nejdůležitější pocty během 12 měsíců.

Jeho epická honba začala strhujícím triumfem ve finále MS nad Francií v prosinci 2022 (na turnaji čtyřikrát skóroval). Poté pomohl City ulovit třetí titul za sebou, FA Cup a poprvé v historii ovládnout Ligu mistrů, čímž se stal prvním anglickým klubem od roku 1999, kdy treble získal pekelný výkvět Alexe Fergusona. Álvarezovo tažení vyvrcholilo v prosinci 2023, kdy City ve finále mistrovství světa klubů porazilo Fluminense 4:0 a on vstřelil první a poslední gól a byl vyhlášen mužem zápasu.

V létě 2022 dominoval titulkům příchod Erlinga Haalanda, ale jak se ukázalo, na Etihad Stadium ve skutečnosti dorazili dva vynikající útočníci, což Julián podtrhl 17 zásahy v první sezoně v zemi Anglů. Svou třídu prokázal v Kataru, když v základní jedenáctce Lionela Scaloniho nahradil hvězdného Lautara Martíneze a zapůsobil jako pramen živé vody, zejména na kapitána s monogramem LM10.

Je snadné ztratit z paměti, že před rokem a půl v Evropě nikdo nevěděl, kdo Julián Álvarez je, natož jak hraje nebo jak se hodí do Man City.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud