Pavel Novotný
1. února 2009 • 11:15

Dojde k obchodu snů? Drogba vs Robinho!

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Robinho nejlepším střelcem londýnské Chelsea, Drogba zařídil vítězství pro City. Takové titulky bychom již brzy mohli nalézat pravidelně v denním tisku. V Anglii se schyluje k obchodu snů.



Tak to by byla pecka. Fotbalová Chelsea by podle spekulací britského tisku měla na konci probíhající sezony podepsat smlouvu s „rebelem“ a současnou star týmu Manchesteru City – Brazilcem Robinhem. K nákupu hvězdného fotbalisty by měly posloužit peníze z chystaného prodeje Didiera Drogby.

Velký zájem o brazilského driblera má především současný kouč Blues Luiz Filipe Scolari, který by rád viděl svého krajana v dresu londýnského týmu. Objevily se dokonce spekulace, že by pětadvacetiletý fotbalista přestoupil již před koncem lednového přestupového termínu, s tím však nesouhlasil šéf Citizens Mark Hughes.

Robinho má talent od Boha


Opačným směrem by se měl vydat v současné době se spíše trápící ostrostřelec Pobřeží slonoviny Didier Drogba. Podle předběžných informací by Chelsea musela za brazilského útočníka doplatit City šest milionů liber.

Zabránit obchodu tak může především zájem Hughese o hráče Blackburnu Roque Santa Cruze, kterého by manažer City před Drogbou preferoval.

Zůstává však otázkou, zda Mark Hughes povede fotbalisty Manchesteru City i na jaře. Vhledem k výsledkům jeho týmu by se o tom dalo s úspěchem pochybovat.

Svěřenci Marka Hughese se prozatím trápí po nepřesvědčivých výkonech na desáté příčce Premier League daleko od vysněné účasti v Lize mistrů. Případné jeho odvolání od družstva by celý předpokládaný obchod mohlo posunout opět do zcela jiného světla.

Podle dobře informovaného zdroje však věc směřuje ke zdárnému konci: „Celý případ je velmi komplikovaný a je v něm zapleteno mnoho lidí. Vše se může ještě hodně zamotat, ale Robinho se v létě přesto s největší pravděpodobností stane hráčem Chelsea,“ tvrdí zdroj.

Zamíří Drogba do City?


Funkcionáři Chelsea očekávají za prodej Drogby částku okolo 20 milionů liber, která by dovolila nákup právě brazilského útočníka při současném zachování rozpočtu Abramovičova týmu.

Ruský miliardář již informoval vedení týmu o přivření kohoutků donedávna bezedné pokladnice, přesto nákup Robinha se zdá velmi pravděpodobný. O Brazilce usilovala Chelsea již minulý rok, kdy brazilský útočník odcházel z Realu Madrid. Tenkrát ještě neuspěla. Povede se to na druhý pokus?



Podle zdrojů ze zákulisí City Robinho již lituje příchodu k Citizens a odchodu by se určitě nebránil. Chelsea také zůstává jedním z mála klubů, který by mohl akceptovat Robinhův měsíční plat, který činí 160 000 liber týdně (necelých 5 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud