19. srpna 2009 • 16:15

Deco je zpět! A není na prodej

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nepovedené sezoně portugalský záložník Deco uvažoval nad odchodem z Chelsea. Nakonec ho ale manažer Carlo Ancelotti přesvědčil, aby zůstal. A nyní trenérovi splácí důvěru skvělými výkony, které završil v úterý gólem na půdě Sunderlandu.



Deco v duelu se Sunderlandem nastoupil překvapivě v základní sestavě na úkor Florenta Maloudy. Jeho úkol zněl jednoduše: podporovat útok a měnit si pozice s Lampardem a Ballackem.

V první polovině zápasu spolupráce vázla a Chelsea prohrávala po Bentově zásahu 0:1. Ovšem po přestávce se hra favorizovaného celku zlepšila. A výsledek? Všichni tři zmínění fotbalisté skórovali.

Nejprve Ballack po rohovém kopu srovnal stav, pak se Lampard trefil z pokutového kopu a nakonec Deco povedenou ranou uzavřel skóre na 3:1.

Co za zlepšením stojí? "Určitě změna systému," má jasno Deco. "Hra, kterou praktikujeme, nám umožňuje po většinu zápasu držet míč. Hraje se nám lépe se čtyřmi záložníky než se třemi."

VIDEO: záznam utkání

Ze strany portugalské hvězdy, která zavítala na Stamford Bridge v roce 2008 z Barcelony, to byl vynikající zápas. Ukázal tím, že stále nepatří do starého železa. "Vždy se snažím odvádět pro klub stoprocentní výkony a pomoci mu k dobrým výsledkům," říká Deco.

Ještě v červnu přitom tvrdil, že si hledá nový klub, protože pro něj není v základní sestavě místo. Obrovský zájem o jeho služby projevilo hned několik celků v čele s Interem Milán.

Po příchodu trenéra Carla Ancelottiho se však jeho pozice změnila. "Věří a důvěřuje mi. Užívám si toho, že můžu pod ním hrát," podotkl Deco.

Právě Ancelotti stojí za tím, že Deco v létě z Anglie neutekl. „Bude platným hráčem. Není na prodej!“ vyřkl do světa italský kouč. „Ani on sám už v tuhle chvíli na přestup nemyslí. Pracuje na sobě, motivuje ho, že může zůstat a hrát.“

Pro Deka je letošní sezona obzvlášť důležitá. Před světovým šampionátem v Jihoafrické republice potřebuje nahnat formu, což se mu zatím daří. Bude ve stejných výkonech pokračovat?

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud