Jakub Dvořák
27. října 2020 • 10:05

Co AC Milán ukázal před Spartou: rebel září, Zlatan jak za mlada i hrubka

Vstoupit do diskuse
2
  • Co ukázal AC Milán před zápasem se Spartou?Co ukázal AC Milán před zápasem se Spartou?FOTO: koláž iSport.cz

    Už ve čtvrtek si to s ním na San Siru rozdá Sparta. Ještě předtím ale AC Milán stihl odehrát ligový zápas proti AS Řím (3:3). A i když nedopadl vítězně, Letenští musí být na pozoru. „Rossoneri“ ukázali svoje velké přednosti, ale i nedostatky, které by ve čtvrtek mohly rozhodovat.

  • Zlatan k nezastavení

    Jsem to já jak za mlada… Švédský střelec Zlatan Ibrahimovic slavný hit kapely Olympic zřejmě v životě neslyšel, ale jeho současné rozpoložení naprosto vystihuje. V 39 letech vládne střelcům Serie A. Ve třech duelech stihl šest branek. Od jeho návratu do Itálie má v lize bilanci 21 zápasů, 16 gólů a 5 asistencí. Včerejším výkonem navíc srovnal gólový účet v barvách AC a Interu na shodných 57 ligových tref.

    Radost Zlatana Ibrahimoviče po proměněné penaltěFoto Reuters

  • Vymyšlené penalty

    Pondělní šlágr nebyl jen o výkonech obou táborů. Výrazně do něj promluvil i hlavní sudí Piero Giacomelli. Ten nejdříve nařídil pokutový kop pro AS Řím. Přičemž milánského Bennacera fauloval spíš hostující Pedro, jenž se však skácel k zemi. Aby to domácím nebylo líto, foukl Giacomelli „pětku“ i jim. A opět u toho byly pochybnosti. Mancini se totiž do domácího Calhanoglua opřel jen letmo.  „Komentovat sudího? Ne,“ odsekl trenér Stefano Pioli po utkání. Kouč „vlků“ Paulo Fonseca se však muže s píšťalkou zastal. „Nechtěl bych se k němu vyjadřovat. Všichni děláme chyby. Koneckonců je udělal na obou stranách.“

    Hráči AS Řím v dramatickém duelu na půdě AC Milán nakonec remizovaliFoto Reuters

  • Mladý rebel září

    Velký portugalský talent Rafael Leao byl dosud proslulý především výpovědí Sportingu Lisabon a úprkem do Lille. Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) mu nařídil kompenzaci ve výši 16,5 milionu eur, tedy 446 milionů korun. Jenže dnes už je v Miláně. A po spojení se Zlatanem téměř dva metry vysoký křídelník stoupá především výkonnostně. V posledních třech zápasech Serie A má bilanci 2+3. Z toho dvě asistence byly právě u Ibrahimovicových branek.

    Rafael Leao v utkání proti AS ŘímFoto Reuters

  • Chybující záskok

    V pondělí odpoledne zveřejnil AC Milán znepokojivou zprávu. Gigi Donnarumma je pozitivní na COVD-19. Dlouholetá brankářská jednička, která má v 21 letech v dresu AC odchytáno přes 200 zápasů a 77 čistých kont, musí na pár dní rukavice odložit. Šanci tak poprvé dostal rumunský náhradník Ciprien Tatarusanu, který dorazil v létě z Lyonu. Jenže s „vlky“ nepřesvědčil. Byl to on, kdo se podepsal pod první gól římského celku. Podběhl centr po rohovém kopu a bosenský kanonýr Edin Džeko už měl snadnou práci, aby trefil prázdnou branku. „Je to dobrý brankář. Byl to jeho debut. Mohlo to na něj mít vliv. Chyby jsou zkrátka součástí fotbalu,“ zastal se ho trenér Pioli.

    Gianluigi Donnarumma bude chybět AC Milán v zápase s pražskou SpartouFoto Profimedia.cz

  • Milánská palba

    Dosavadní ročník je pro AC jedním z nejlepších za posledních 10 let. Klub se drží v čele ligy a výrazně výkonnostně nepropadá. Tomu pomáhá i střelecký apetit ofenzivních hráčů. Milán vstřelil 2 a více branek v 11 zápasech v řadě. Co to znamená? Parta kolem Zlatana tím vyrovnala klubový rekord z roku 1959.

    Druhý gól AC Milán vstřelil Alexis SaelemaekersFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud