21. srpna 2012 • 14:22

Ostuda Hoffenheimu! Nestačil na berlínský Ankaraspor

Autor: han
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte fotbalový klub Berliner AK07? Asi těžko. Ani fanoušci v Německu na tom nebyli o moc lépe. Ale o víkendu o účastníkovi čtvrté nejvyšší soutěže věděla celá země. Tihle borci totiž v 1. kole Německého poháru zašlapali do země bundesligový Hoffenheim 4:0!



Ještě pikantnější na tom je, že AK je multikulturní klub, v němž nastupuje velká řada cizinců. Především potom fotbalistů s kořeny v Turecku.

Před šesti lety oddíl navázal partnerství s tureckým Ankarasporem, změnil název na Berlin Ankaraspor Kulübü 07 a dokonce se vzdal tradičních červenobílých barev a vyměnil je za modrou a bílou po vzoru nového fotbalového partnera.

Turecký klub ale brzy z finančních důvodů spolupráci zrušil. Od té doby je tým oficiálně známý jako Berliner Athletik Klub a vrátil se i k rudým dresům.

Pro Hoffenheim je vyřazení s ním prvotřídní blamáží. Vždyť kádr trenéra Markuse Babbela má hodnotu přes osmdesát milionů eur, zatímco BAK jen milion a půl.

Na hřišti však tenhle rozdíl znát vůbec nebyl..

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud