20. října 2013 • 12:43

Pospěch po zápase s Bayernem: Návrat do nároďáku nemá smysl

Autor: neu, han
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MNICHOVA | VIDEO | Mezi českými hráči, působícími v zahraničí, je téměř přírodním úkazem. Proč? Jednoduše: Zdeněk Pospěch pravidelně hraje. Drží si vysokou výkonnost, slovo náhradník nezná. Tím se může pochlubit pouze Petr Čech, a pokud je zdravý, také Tomáš Rosický. Spousta fanoušků by jej proto ráda viděla po dvou letech zpátky v reprezentaci. Tím spíš, že pravý obránce Theodor Gebre Selassie je dlouhodobě z formy. 



„Já už jsem s reprezentací skončil, už opravdu ne. Cítím na sobě únavu, zápas, jako byl ten na Bayernu, mě vždy totálně zničí. Potřebuju minimálně tři dny, abych se dostal aspoň do takové kondice, že vylezu schody. Takže ne, nemá to smysl,“ pověděl Pospěch redaktorům iSport.cz po sobotním bundesligovém duelu v Mnichově, kde s Mainzem prohráli 1:4.

Zdeněk Pospěch po utkání s Bayernem
Video se připravuje ...

Na pravém kraji obrany odehrál, jako obvykle, devadesát minut. Podle tohoto scénáře „jede“ od první chvíle, kdy se vydal před pěti lety do ciziny. Nejdřív patřil tři sezony ke klíčovým mužům elitního dánského klubu FC Kodaň, stejnou pozici má třetím rokem v Mainzu.

„Vím, že hraju bundesligu, ale varianta, abych se vrátil do národního týmu, nemá žádnou perspektivu. Začala v něm jistá výměna, měli bychom se dívat dopředu. Ať se ti noví kluci otrkají, a vybuduje se něco, co bude někdy v budoucnu úspěšné. Třeba teď nepostoupíme znovu z kvalifikace, ale na další mistrovství světa už ano,“ uvedl Pospěch.

„Reprezentace nějakou sílu a potenciál má, bylo by úplně zbytečné brát tam hráče, jako jsem já. Byl by to krok zpátky,“ dodal jednoznačně.

Zdeněk PospěchFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud