5. ledna 2009 • 16:34

Bílka chce Kaiserslautern!

Autor: hp, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kaiserslautern má zájem o libereckého záložníka Jiřího Bílka. Po podzimu stříbrný tým druhé bundesligy se chce s jeho pomocí konečně vrátit mezi německou elitu.



Pětadvacetiletý fotbalista by do porýnského mužstva odešel rád, záleží již jen na dohodě německého klubu s Libercem.

„Kaiserslautern o mě zájem má, teď čekám, co mi řekne můj manažer,“ potvrdil Jiří Bílek. Podle informací Sportu fotbalista již v neděli projednal svůj odchod se šéfem Slovanu Ludvíkem Karlem a ředitelem klubu Liborem Kleiblem. A k odchodu dostal svolení.

„Kaiserslautern je mužstvo, které míří do první bundesligy. Hráči tak nemůžeme bránit v odchodu. Naopak bude naší snahou se dohodnout,“ uvedl Libor Kleibl.
Jiří Bílek má pod Ještědem smlouvu ještě na jeden a půl sezony do června 2010. Ale netají se tím, že po třech letech strávených v Liberci po odchodu touží.

„Pokud by záleželo jen na mě, tak bych s největší pravděpodobností odešel. V Liberci jsem tři roky a už bych potřeboval změnu. A myslím, že bundesliga by mi svědčila. Je to takový buldočí fotbal, hodně o soubojích,“ přiznal.

Kaiserslautern z první německé soutěže sestoupil v roce 2006 a již třetí sezonu se marně snaží o návrat mezi elitu. Letos je po podzimní části na druhém místě jen o skóre za vedoucím Mainzem.

„Pokud bych do Kaiserslauternu přestoupil, tak doufám, že by se postoupilo. I proto bych tam rád šel. Druhou bundesligu bych delší čas hrát nechtěl,“ dodal Jiří Bílek.

Synovec bývalého hráče a sparťanského kouče Michala Bílka je odchovancem letenského klubu. Hrál v Neratovicích a Blšanech. Do Liberce přišel v únoru v roce 2006, kdy Liberci pomohl vyhrát jeho druhý mistrovský titul. Celkem za Liberec nastoupil v 86 prvoligových zápasech. V lize odehrál celkem 152 utkání, ve kterých vstřelil pět branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud