8. ledna 2019 • 22:00

Šéf Benfiky lanaří Mourinha: Peníze nejsou problém, prodám šest hráčů

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný kouč José Mourinho se může dočkat dalšího velkého návratu. O služby portugalského trenéra, jenž je po vyhazovu z Manchesteru United bez angažmá, projevila zájem Benfica. V lisabonském klubu ostřílený stratég začal trenérskou kariéru, na místo činu by se vrátil po dlouhých devatenácti letech.



Prakticky okamžitě poté, co byl José Mourinho odvolán z pozice hlavního kouče Manchesteru United, se kterým absolvoval prachbídnou podzimní část sezony, se začalo spekulovat o možných zájemcích o jeho služby. Jedním z celků, který se snaží uznávaného Portugalce zlanařit, je Benfica Lisabon.

V té se momentálně uvolnila trenérská židle, kterou po patnáctém kole aktuální sezony opustil Rui Vitória. A právě „Special One“, který u 36násobného mistra nejvyšší portugalské soutěže začal svoji trenérskou kariéru, když v roce 2000 nahradil propuštěného Juppa Heynckese, by na ni mohl usednout.

Ačkoli už je tomu dlouhých devatenáct let a mnozí si možná ani Mourinhovu lisabonskou štaci nepamatují, byl by jeho comeback na lavičku dost pikantní.  V minulosti totiž vedl také velkého konkurenta z Porta, s nímž kromě dvou ligových titulů získal také trofej pro vítěze slavné Champions League.

Pro obnovení vzájemné spolupráce je především prezident Benfiky Luis Felipe Vieira, který je pro získání Mourinha schopen udělat prakticky cokoliv. „Jsem jeho přítel. Kdo by nechtěl mít Mourinha? Když mi řekne zítra ano, dostaneme ho sem,“ řekl odhodlaně.

Jisté je, že by Benfika musela za jeho služby vysázet pořádný balík. To však zmíněnému šéfovi příliš nevadí. „Peníze nejsou problém,“ vzkázal s tím, že už má v hlavě plán, jak se s Mourinhovy finančními nároky vypořádat. „Kdyby přišel, museli bychom prodat některé hráče. Namísto 27 bychom jich měli jen 21 nebo 22,“ překvapil.

Mourinho je nyní v roli, že si může vybírat, kam jeho další kroky povedou. A to klidně i několik týdnů či měsíců. Třebaže je nyní bez angažmá, od svého posledního zaměstnavatele dostal na cestu zlatý padák v podobě 645 milionů korun. Nikam se tak hrnout nemusí. Je však pravděpodobné, že bez trénování dlouho nevydrží. Bude jeho další a opětovnou stanicí Benfica?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud