18. prosince 2008 • 13:22

To byl blázinec! Man Utd jde do finále

Autor: pj
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení se nekonalo. Manchester United s bravurou zvládl semifinálové klání světového šampionátu klubů a po divoké výhře nad Gambou Osakou (5:3) postoupil do finále.



Papírově slabší Gamba přitom v úvodu zápasu ukázala, že umí být vítězi loňské Ligy mistrů a Premier League zdatným soupeřem. Svého silnějšího protivníka několikrát potrápila.

Třeba rychlým brejkem, po němž se dostal do zakončení Bando. A gólman van der Sar měl co dělat, aby míč vyrazil do bezpečí. Japonský tým měl navíc za nerozhodného stavu kopat penaltu. Jenomže hlavní arbitr Tellez přehlédl Nevillovu ruku.

Osaka vzdorovala všem prognózám pouze do 28. minuty. V tu dobu se do vzduchu položil řízný obránce Vidič a hlavou zavěsil! Míč mu poslal přesně do náběhu z rohového kopu Giggs.

Celá situace se opakovala ještě jednou těsně před přestávkou. Ovšem tentokrát zkušený velšský záložník našel svým centrem hvězdného Cristiana Ronalda, který definitivně poslal soupeře do kolen.

Právě držitel Zlatého míče, který měl na trávníku úlohu volného hráče, bavil diváky svými finesami a hrozil ze všech možných úhlů. Po čtvrthodince hry „zatančil“, zamotal protihráčům hlavu a posléze zamířil těsně vedle pravé tyče.

Druhý gól ale nepřidal. O tento skvost se postaral až střídající Rooney. Ten ke vstřelení dvou branek potřeboval pouhých sedm minut! Mezi střelce se zapsal také Fletcher a korunoval vysoké vítězství svého klubu. Tvrdou porážku japonského týmu jen mírně utěšily tři góly Yamazakiho, Hashimota a Enda z pokutového kopu.

Manchester United díky čtvrtečnímu vítězství postoupil do finále, v němž se střetne s ekvádorským celkem LDU Quito. Osaku v boji o bronz čeká mexický klub CF Pachuca.

Gamba Osaka – Manchester United 2:5 (0:2)
Branky: 73. Yamazaki, 85. Endo z pen. – 28. Vidič, 45. Ronaldo, 75. Rooney, 78. Fletcher, 79. Rooney.
ŽK: 82. Rooney.
Rozhodčí: Benito Archundia Tellez (Mexico)

Sestava Man Utd: Van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidič (70. Evans), Evra – Nani, Anderson, Scholes (66. Fletcher), Giggs – Ronaldo – Tevez (72. Rooney).

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud