16. července 2015 • 04:20

Sterling a další. Podívejte se na TOP 10 nejdražších mladíků

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
  • Eden Hazard, Raheem Sterling i Neymar patří mezi nejdražší mladíky ve fotbalové historiiEden Hazard, Raheem Sterling i Neymar patří mezi nejdražší mladíky ve fotbalové historiiFOTO: Koláž iSport.cz

    Přestup Raheema Sterlinga z Liverpoolu do Manchesteru City pořád budí velké emoce. A to především kvůli částce, kterou za něj Citizens vysázeli. V přepočtu více než 1,8 miliardy korun. Díky tomu se Sterling zařadil mezi nejdražší mladé fotbalisty v historii. Podívejte se na TOP 10 talentovaných borců, za které kluby neváhaly vysázet stovky milionů. Částky jsou podle specializovaného serveru Transfermarkt.

  • Neymar

    Santos -> Barcelona (2013)
    Cena: 2,24 miliardy korun

    Neymar NeymarFoto EPA

    Mladá brazilská modla se přestupu do Evropy dlouho zdráhala. Nakonec před dvěma lety Neymar povolil a bitvu o něj vyhrála Barcelona. A určitě nelituje. Forvard je členem útočné superletky Messi - Suárez - Neymar, která letos dokázala vyhrát pro Barcu prestižní treble a nasázela celkem 122 branek!

  • Raheem Sterling

    Liverpool -> Manchester City (2015)
    Cena: 1,88 miliardy korun

    Raheem Sterling Raheem SterlingFoto Reuters

    V tuto chvíli největší nepřítel fanoušků Liverpoolu. Raheem Sterling si nevážil toho, že z něj právě tento klub udělal hvězdu. Přestup do Manchesteru City si vynutil. Zároveň se mnoho expertů shoduje, že jeho cena byla notně přestřelená. Teď je na něm, aby ukázal, že se mýlí.

  • Eden Hazard

    Lille –> Chelsea (2012)
    Cena: 1 miliarda korun

    Záložník Chelsea Eden Hazard rozhodl duel s Manchesterem United Záložník Chelsea Eden Hazard rozhodl duel s Manchesterem UnitedFoto EPA

    Největší belgický talent poslední dekády vyhrál ve Francii vše, co bylo možné. V poslední sezoně byl navíc nejlepším střelcem i nejlepším nahrávačem soutěže. I proto se Roman Abramovič plácnul přes kapsu. A Hazard za to stojí. K titulu v poslední sezoně přidal i trofej pro nejlepšího hráče sezony.

  • Lucas Moura

    Sao Paulo –> PSG (2012)
    Cena: 1 miliarda korun

    Lucas Moura přišel do PSG ze Sao Paula. Lucas Moura přišel do PSG ze Sao Paula.Foto profimedia.cz

    V Paříži mají neomezené finanční možnosti a můžou si koupit prakticky kohokoliv. Na konci roku 2012 se zamilovali do rychlonohého Brazilce, za kterého vysázeli hodně tučnou částku. Lucas není úplným propadákem, ale do utkání naskakuje většinou jako střídající hráč.

  • Luke Shaw

    Southampton –> Manchester United (2014)
    Cena: 1 miliarda korun

    Luke Shaw Luke ShawFoto Reuters

    Loni v létě dorazil do Manchesteru trenér Louis Van Gaal a United začali vesele utrácet. Jedním z nováčků byl i 18letý levý obránce ze Southamptonu, který se stal přes noc jedním z nejdražších beků planety. Po hříchu toho ovšem zatím moc neodehrál a časem vypadl i z reprezentace "Albionu“.

  • Mario Götze

    Dortmund –> Bayern (2013)
    Cena: 994 milionů korun

    Mario Götze Mario GötzeFoto Pavel Mazáč SPORT

    To bylo tenkrát zlé krve! Bavorský gigant převzal Pep Guardiola a jako první posilu si poručil Maria Götzeho, hlavní hvězdu rivala z Dortmundu. Ten zažil nejzářivější chvíli kariéry loňské léto, když pro Německo vystřelil titul mistrů světa. V klubu je to o poznání slabší a "Supermario" většinou leští lavičku. 

  • Wayne Rooney

    Everton –> Manchester United (2004)
    Cena: 994 milionů korun

    Wayne Rooney vyrovnal na 1:1 Wayne Rooney vyrovnal na 1:1Foto EPA

    Na EURU 2004 vylétla kometa mladého střelce. Toho musíme mít, řekl si Sir Alex Ferguson. V poslední den přestupního termínu tak " Wazza " stanul na Old Trafford. Jeho bilance po 11 letech? Vítězství v Lize mistrů, čtyřikrát dobytá Premier League, 470 zápasů a 270 soutěžních gólů. Trefa, Fergie!

  • Javier Saviola

    River Plate –> Barcelona (2001)
    Cena: 960 milionů korun

    Javier Saviola v barvách Barcelony Javier Saviola v barvách BarcelonyFoto profimedia.cz

    Lionel Messi nebyl prvním Argentincem v Katalánsku, který byl nazýván novým Maradonou. Na začátku milénia tohle označení dostal Javier Saviola, přezdívaný „Králík“. Maličký útočník začal slibně, ale postupem času ze sestavy vypadl a stal se z něho kočovník, který si zahrál fotbal celkem v šesti zemích.

  • Romelu Lukaku

    Chelsea –> Everton (2014)
    Cena: 950 milionů korun

    Útočník Evertonu Romelu Lukaku slaví vyrovnávací gól do sítě Arsenalu. Jeho tým ale nakonec padl 1:4 Útočník Evertonu Romelu Lukaku slaví vyrovnávací gól do sítě Arsenalu. Jeho tým ale nakonec padl 1:4Foto Reuters

    V Belgii sázel branky už v 16 letech. To neuniklo skautům z Chelsea a před čtyřmi lety oblékl barvy "Blues". Nikdy ale nedostal pořádnou šanci a v jejich barvách odehrál pouhých 15 soutěžních utkání. Loni natrvalo zakotvil v Evertonu a stal se nejdražší posilou liverpoolského klubu v historii.

  • Anderson

    FC Porto –> Manchester United (2007)
    Cena: 864 milionů korun

    Anderson v Manchesteru očekávání nenaplnil Anderson v Manchesteru očekávání nenaplnilFoto profimedia.cz

    A to nehorší nakonec. Anderson se v roce 2007 stal prvním Brazilcem na Old Trafford a fanoušci čekali útočná kouzla. Nedočkali se. Dredatý záložník si na Premier League nikdy úplně nezvykl. Z lavičky se posunul na tribunu a v tichosti nejúspěšnější klub anglické ligy opustil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud