2. ledna 2017 • 12:43

Květiny a selfie. V Šanghaji vítala Oscara červená a zlatá lavina

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprask na letišti v Šanghaji! Přiletěl Oscar, nová hvězda tamního fotbalového klubu SIPG. Brazilce dostával květiny na každém kroku, fanoušci zároveň toužili po selfie fotce s bývalým hráčem londýnské Chelsea. Čínský klub za pětadvacetiletého borce vysázel pěkný balík – šedesát milionů liber, tedy zhruba 1,93 miliardy korun.



Čekalo se, že Oscar zazáří v Chelsea, kam přišel v roce 2012. Patřil k oporám týmu, jenže po nástupu manažera Antonia Conteho postupně vypadl ze základní sestavy. „Blues“ se začalo dařit a kouč neměl důvod dělat změny, proto se Brazilec rozhodl sám k odchodu do Číny. Kluby oznámily dohodu o přestupu krátce před Vánocemi.

„Děkujeme Oscarovi za skvělé služby a přejeme mu hodně štěstí v novém angažmá,“ uvedla tehdy v prohlášení Chelsea.

Oscar kráčel letištní halou oblečený celý v černém, po chvíli ale bylo jasné, že vládnout budou červená a zlatá barva, které vyznává SIPG. Kromě květin vyfasoval šálu a nesundal ji z krku. Jeho příchod vzbudil velká očekávání. Na hráče čekaly desítky fanoušků. Brazilec se jim ochotně podepisoval a také se s nimi fotil.

Tým SIPG od listopadu vede bývalý trenér „Blues“ André Villas-Boas, takže Oscar ví, do čeho šel. A škodný v Číně rozhodně nebude. Vydělat by si měl zhruba 648 milionů korun ročně, To je suma, které nedokázal odolat. Podobně na štědré nabídky z Číny zareagovaly i jiné hvězdy. Tamní ligu bude hrát třeba Carlos Tévez, jenž si přijde na miliardu korun.

Bazilec Oscar je v Číně. Fanoušci na letišti vítali posilu klubu SIPG a spouště fotoaparátů cvakaly o sto šest.
Bazilec Oscar je v Číně. Fanoušci na letišti vítali posilu klubu SIPG a spouště fotoaparátů cvakaly o sto šest.

Přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud