Jakub Konečný
4. února 2011 • 04:57

Popleta v Kuckově týmu: Mám! Teda nemám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Každý tým potřebuje gólmana, na kterého je spoleh. Na Eduarda, poslední instanci FC Janov, spoleh je. Jenže bohužel ve špatném smyslu slova. Portugalský reprezentant totiž vyrábí s železnou pravidelností neuvěřitelné hrubky. Jako by to snad dělal naschvál…



Klub, do kterého v lednu přestoupil ze Sparty Juraj Kucka, je kvůli svému gólmanovi v Itálii pro smích. Těch kiksů už je prostě moc. Proto se do nešťastného Eduarda netrefují už jen sportovní publicisté, ale i moderátoři estrád a humoristických pořadů. Nahrává jim, že gólman předvedl několik kolosálních chyb už v předchozích působištích a portugalské reprezentaci.

„Co to hulíš? Řekni mi, co to hulíš?“ ptal se ho proto například sugestivně jeden komik v přímém přenosu…

VIDEO: Eduardo je opravdovým smolařem



Ten obrázek se zkrátka neustále opakuje. Eduardo zaviní svou minelou gól – a spoluhráči jen rezignovaně vytočí oči v sloup. Už jsou s tím tak nějak smíření.

Jako třeba teď ve středu na hřišti Fiorentiny. Portugalci vypadl poměrně lehký centr, a domácí Mario Santana tak pohodlně skóroval. Byl to v této sezoně minimálně čtvrtý gól, který šel na Eduardův vrub.

Eduardo se zklamanými spoluhráči.Foto ČTK


Přitom Eduardo Dos Reis Carvalho, jak zní celé jeho jméno, dorazil do Janova v létě ze Sportingu Braga jako velká posila. Měl za sebou mistrovství světa v barvách Portugalska a vstup do Serie A zvládl solidně. Jenže pak se obraz spolehlivého gólmana začal nezadržitelně drolit.

Začalo to trefou Sulleyho Muntariho. Eduardo čekal na dalekonosný pokus záložníka Interu v pokleku, jenže zlomyslný míč mu neskočil do náruče, nýbrž do ramene – a odtud se odrazil do brány.

VIDEO: Eduardo nepatří mezi nejjistější gólmany



Pak přišel vlastní gól proti Juventusu Turín. V tomto případě se však jednalo spíše o nešťastný a bohužel taky značně komický sled odrazů balonu, který nakonec skončil v síti.

Zato proti Udine žádné alibi Eduardo neměl – vyběhl daleko za pokutové území, aby odkopl skákající míč. Jenže promáchl a Antonio Di Natale měl už snadnou práci.

A o posledním pochybení proti Fiorentině už řeč byla.

Zvláštní přitom je, že Eduardo má i nadále plnou důvěru trenéra Davida Ballardiniho. Z dosavadních třiadvaceti ligových zápasů odchytal až na jeden všechny.

„Je to výborný profesionál a skvělý člověk,“ říká na jeho adresu Ballardini.

Snad bude nakonec i v tomto případě platit, že trpělivost přináší růže.

Zklamaný Eduardo se drží za hlavu.
Zklamaný Eduardo se drží za hlavu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud