7. února 2011 • 14:37

Zavinil jsem gól Liverpoolu, uznal Petr Čech

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskrýval se za řeči. Nevymlouval se. Se vzpřímenou hlavou řekl: "Je to moje chyba." Petr Čech uznal, že jeho zaváhání v duelu s Liverpoolem stálo londýnskou Chelsea důležité body v boji o ligový trůn. "Ale s tím se musím naučit žít," hlesl v pondělí.



Po prohraném utkání s Liverpoolem (0:1) se na českého brankáře Petra Čecha snesla na Ostrovech obrovská vlna kritiky. Výrazně se totiž podílel na ztrátě bodů špatným vyběhnutím a nepřímo tak daroval soupeři jediný gól zápasu.

Čech na reprezentačním srazu kritiku uznal. Chlapsky vzal chybu na sebe a uvolněně o ní v hloučku novinářů hovořil.

"Byla to samozřejmě moje chyba. Myslel jsem si, že na centrovaný balon Kuyt dosáhne, tak jsem chtěl být mezi, abych stihnul zareagovat. To celé mě zmátlo," vysvětloval příčinu inkasované branky.

Kuyt nakonec míč nezasáhl, proletěl na zadní tyč k Meirelesovi a ten skóroval. Liverpool díky tomuto gólu vyhrál 1:0 a stal se v letošní sezoně po Sunderlandu teprve druhým týmem, který dokázal zvítězit na Stamford Bridge.

"Bude mě to nějakou dobu štvát," zlobil se Čech den po utkání. "Ale na druhé straně chyby do fotbalu patří. S tím se člověk musí naučit žít."

Brankář Petr Čech se pohádal se spoluhráčem a pak svou chybou zavinil gól
Video se připravuje ...

Ostře sledovaný byl také moment, kdy Čech důrazně domlouval spoluhráči Ivanovičovi. "Říkal jsem mu, že jsem si křikl a aby příště dával větší pozor. Tyto věci musíte vyřešit rychle," řekl Čech k incidentu, který z počátku vypadal na dokonalou předehru roztržky.

Zajímavý byl rovněž debut Fernanda Torrese, jenž přestoupil před několika dny právě z Liverpoolu do Chelsea za ohromných 50 milionů liber. Nebylo tak divu, že právě na něj byly upřeny všechny zraky. A přestože se gólově neprosadil, zanechal v utkání velkou stopu.

"Byl to jeho první zápas. Nikdo si určitě nepřeje takový začátek, ale to se zlepší," věří Čech, který jistě musel zaznamenat i rozhořčené reakce fanoušků Liverpoolu. Ti nejenže v týdnu pálili Torresovy dresy, ale také je házeli k hrací ploše.

"Nevím, co říkali nebo dělali. Fanoušci Liverpoolu mě vůbec nezajímají, takže mi to bylo jedno," odsekl Čech k tomuto tématu.

Více ho zajímalo postavení Chelsea v ligové tabulce. Ta měla vynikající příležitost stáhnout náskok na Manchester United a Arsenal, ale promarnila ji. "Tohle mě mrzí, přesto si myslím, že pořád hrajeme o titul, i když s větším odstupem," dodal Čech.

Po reprezentačním zápase s Chorvatskem čeká českého brankáře návrat do Anglie. Příští pondělí se totiž Chelsea střetne se "sousedem" z Fulhamu.

Stůj! Když k zápasu fotbalové Ligy mistrů přijela do Žiliny favorizovaná Chelsea, byl terč českých fotografů jasný. V úvodu zápasu se zdálo, že Petr Čech nebude mít příliš práce. Přesto předvedl pár zákroků, jednou se dokonce snažil zhypnotizovat míč, aby se vyhnul brance. Gól dostal až později.
Stůj! Když k zápasu fotbalové Ligy mistrů přijela do Žiliny favorizovaná Chelsea, byl terč českých fotografů jasný. V úvodu zápasu se zdálo, že Petr Čech nebude mít příliš práce. Přesto předvedl pár zákroků, jednou se dokonce snažil zhypnotizovat míč, aby se vyhnul brance. Gól dostal až později.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud