10. února 2011 • 16:15

Ruští novináři se divili: Abena je běloch?

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO Z UTKÁNÍ - Nad podvodem fotbalové Sparty se podivují také ruští novináři, kteří byli na zápase se Zenitem Petrohrad přitomni. Jeden z nich, který poskytl rozhovor deníku Sport, uvádí, že si Martina Abenu pamatoval jako fotbalistu černé pleti. Samozřejmě ho zaskočilo, že v jeho dresu nastoupil dvoumetrový běloch Tomáš Pekhart.



Pod jinými jmény hráli v úterý hned tři hráči, které Sparta omluvila kvůli zdravotním problémům z reprezentace. Manuel Pamič nastoupil pod jménem Podaný, Tomáš Pekhart jako Abena a Václav Kadlec střílel góly ve jménu Kadeřábka.

Divadlo Sparty nešokovalo jen českou veřejnost, kterou by letenský klub o skandálu určitě neinformoval nebýt médií, ale také ruské novináře.

Zenit Petrohrad zveřejnil na svém webu VIDEO z utkání »

Někteří z nich byli totiž přímo na zápase. "Bylo mi to divné. Spartu jsem viděl už v Emirátech a pamatoval jsem si, že Abena je černoch," divil se při pohledu na Pekharta s osmatřicítkou na zádech Dmitrij Rjabinkin, redaktor petrohradského deníku Sport Děň za Dňom.

"A když pak po hodině střídala šestnáctka za šestnáctku a pětka za pětku..." dodává, že v šedesáté minutě se opravdu dostali na hřiště Podaný s Kadeřábkem.

Sparta měla tu smůlu, že utkání fotograficky zdokumentoval člověk ze Zenitu Petrohrad a po zápase snímky vyvěsil na web.

Jeden ze čtenářů deníku Sport trefně poznamenal, že Jozef Chovanec holt není tak všemocný, aby vypnul internet v Česku a Rusku stejně, jak se to povedlo v Egyptě Mubarakovi...

Sparťanský útočník Tomáš Pekhart nastoupil v dresu Martina Abeny.
Sparťanský útočník Tomáš Pekhart nastoupil v dresu Martina Abeny.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud