Jakub Konečný
22. února 2011 • 04:59

My nic, to SimON! Obětní beránek Sparty

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosud fotbaloví fanoušci vesměs nevěděli, že existuje. Jenže Sparta ho označila za hlavního viníka svého španělského skandálu se zázračně uzdravenými hráči v cizích dresech. David Simon, nenápadný vedoucí mužstva, se tak rázem stal "hrdinou" proti své vůli.



Sparta v kuriózním skandálu neustále překvapuje. Drzostí, s jakou postavila do přáteláku hráče, které předtím omluvila z reprezentace. Naivitou, jakou to chtěla kamuflovat. Dětinskostí, kterou to mínila celé vyžehlit.

A nečekanou kartu letenský klub vytasil i před disciplinární komisí.

„Sparta argumentovala tím, že celá záležitost je chybou vedoucího mužstva pana…“ líčil šéf fotbalového soudu Jiří Golda a v hlavě hledal jméno, které v pondělí slyšel poprvé v životě. „Pana Simona.“


Přitom původně vzal celou vinu na sebe generální sportovní manažer Jozef Chovanec a byl za to klubem potrestán pokutou ve výši 200 tisíc korun.

Teď je tedy všechno jinak. Kdepak GSM, který má na sportovním úseku takřka neomezené pravomoci. Sparťanskou ostudu spískal nenápadný úředník, který dostal pokyn Václava Kadlece a Tomáše Pekharta z jedenadvacítky vyreklamovat. Ačkoliv na to měl celou hodinu, nestihl to, a ještě navíc svému nadřízenému tvrdil pravý opak.

Manuel Pamič (vlevo) se může usmívat, od disciplinární komise ČMFS vyvázl bez trestu, Václav Kadlec a Tomáš Pekhart (nahoře) si nezahrají dva zápasy
Manuel Pamič (vlevo) se může usmívat, od disciplinární komise ČMFS vyvázl bez trestu, Václav Kadlec a Tomáš Pekhart (nahoře) si nezahrají dva zápasy

Takový šlendrián! A to agentura ČTSA Simona líčí jako „velice oblíbeného a zodpovědného“…

Někdejší tenista a rozhodčí sálové kopané působí ve funkci vedoucího mužstva Sparty už přes deset let. Kdo s ním přišel do styku, potvrdí, že jde o příjemného a věčně usměvavého pána, který si na nic nehraje.

„Na dobrém jménu Sparty nám mimořádně záleží. Vizitka klubu se nevytváří pouze na hřišti,“ uvedl nenápadný blonďák v jednom z mála rozhovorů, které poskytl. Pro média nikdy příliš zajímavý nebyl.

To se teď – k jeho smůle – změní.

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud