10. června 2011 • 11:10

Chtěli mě nechat zastřelit, tvrdí Kubíček

Autor: har, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ REAKCE SIGMY - Dlouhé roky táhnul olomoucký klub, teď je pro nemálo lidí na Hané persona non grata. „Lidi se ptali mého známého, o kterém nevěděli, že je můj známý, jestli neví, kde bydlí Kubíček. Když se můj známý zeptal, proč to chtějí vědět, odpověděli: Chceme ho nechat zastřelit,“ líčil včera odpoledne Jiří Kubíček, někdejší ředitel Sigmy Olomouc, jehož nahrávka přivedla disciplinární komisi ke znovuotevření kauzy údajné korupce.



Co následovalo?
„Když zjistili, že dotyčný je můj známý, omluvili se mu a utekli. Ale nejsem v jednoduché situaci.“

Vyhrožoval vám někdo v Olomouci osobně?

„Ne. Nikoho jsem nepotkal. Mám kancelář čtyřicet metrů od svého bytu. Já pendluji ráno tam a v noci zpátky.“

Advokát olomouckého klubu Petr Konečný říkal, že dokáže u soudu nesmyslnost vaší nahrávky. Berete to vážně?
„Pan Konečný MfDnes řekl, a dokonce to bylo v titulku: Když nám Kubíček chtěl pouštět nahrávku, říkali jsme mu, ať nám ji nepouští. Pak mám na pana Konečného jeden dotaz: který den to bylo a kdo u toho byl.“

Proč ten dotaz?
„Nahrávka byla pořízena 7. 5. 2010. Desátého jsem odjel na chalupu a vrátil jsem se do svého bytu v Olomouci 1. září. Ty lidi (vrcholné představitele klubu) už jsem neviděl.“

Co říkáte Konečného verzi, že jste nahrávkou chtěl klub vydírat?
„V Praze jsem našel člověka, který se mě zeptal: Jak si ceníš osmi procent akcií (klubu)? Myslel jsem dohromady tak na 10 milionů korun. Pak mi řekl: A jak spoříš na důchod? Odpověděl jsem: Nijak. On na to: Lepší spoření na důchod jsi ještě neměl, neprodávej to. A kdybys chtěl prodat půlku, já ji koupím. Proto jsem jim napsal, že nechci nic prodávat. Takže jestli někdo dneska tvrdí, že jsem je vydíral, že jsem chtěl prodat akcie za nějakou cenu, není to pravda. A jestli to ještě jednou někdo řekne, že jsem někoho vydíral, nebo lákal do kanceláře nebo že jsem byl s někým v době od 10. 5. do 1. 9., tak samozřejmě na něj podám trestní oznámení a budu to řešit po profesní úrovni. Zvlášť když to řekne advokát.“

Proč jste nedal nahrávku nejdříve policii?
„Proč bych jí to dával? 12. 12. 2008 jsem podal trestní oznámení na pana Mokrého a Obsta. Víte, v jaké je to teď fázi? Běžte se zeptat na policii.“ (ironicky naznačuje, že policie nic v tomto případě nedělá)

Reakce Sigmy Olomouc: Tohle je ta zbraň!
Ihned po zveřejnění rozhovoru Jiřího Kubíčka v dnešním deníku Sport, sepsala Sigma Olomouc tiskovou zprávu, ve které si z Jiřího Kubíčka utahuje. Klub dokonce vyfotil plastovou hračku a říká, že to je zbraň, kterou chtěl někdo někdejšího ředitele Olomouce zastřelit.

Tahle pistole je prý vražedná zbraň, vtipkuje na svých stránkách Sigma Olomouc.Foto sigmafotbal.cz


„Mám známého, který dnes našel před stadionem Sigmy zbraň. A protože je to můj dobrý známý, který se zajímá o dění v klubu a četl dnešní deník Sport, zbraň mi okamžitě přinesl. Jestli to prý náhodou není ta zbraň, kterou mohli mít ti neznámí a zlí lidé, kteří potkali toho známého od pana Kubíčka a ptali se ho, kde pan Kubíček bydlí, že ho chtějí zastřelit, ale pak se lekli, když zjistili, že mluví se známým pana Kubíčka a utekli,“ vtipkuje Martin Rak, manažer a člen představenstva Sigmy.

Asi ale není zrovna na místě si z této záležitosti dělat legraci. Také samotný Rak poté přechází na vážnější notu a na Kubíčka útočí:

„Je to herec, manipulátor, demagog, lhář a podvodník! Tím jsem snad řekl vše. Pokud jsem na něco zapomněl, doplním později. A klidně se pod to podepíši,“ říká důrazně Rak, dlouholetý Kubíčkův blízký spolupracovník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud