21. května 2012 • 16:41

Vítězné dorostence čeká za odměnu trénink s Jakubem Dovalilem

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ročník Poháru Josefa Masopusta, jehož se zúčastnilo 554 středních škol a přes jedenáct tisíc dorostenců, spěje do finále. Ve středu 23. května na pražské Julisce střetne šest družstev, která se kvalifikovala z krajských kol a o den později bude znám vítěz.



Na toho čeká zvláštní odměna: dřina. „Hlavní cenou je trénink s uznávaným odborníkem Jakubem Dovalilem, koučem reprezentačního výběru do 21 let,“ prozrazuje Lenka Bogrová, zástupkyně České spořitelny, která je sponzorským partnerem české reprezentace i tohoto projektu. Pak však přihazuje další lákadlo. “Na podzim budou hráči pozvání na jedno kvalifikační utkání A týmu.“

Projekt soutěže středních škol podporuje i FIFA, která věnovala vybavení v hodnotě 1 000 švýcarských franků. Další partnerem je stát prostřednictvím Asociace krajů České republiky. A partonem je Josef Masopust, stříbrný medailista z MS 1962 v Chile a držitel Zlatého míče nejlepšího fotbalisty Evropy, podle něho nese pohár i jméno. „Až mně udivuje, kolik se zúčastnilo akce škol a dětí. A poděkování zaslouží všichni, kteří se na ní podíleli.“

Mezi finalisty oblíbené družstvo nemá. „Za celý život jsem fandil jen dvěma týmům, Dukle a Teplicím, kde jsem začínal. Ale fandím všem, kteří chtějí sportovat,“ povzbuzuje všechny účastníky finále.

Skupina A
SPŠ Stavební Hradec Králové
Střední odborná škola průmyslová a Střední odborné učiliště strojírenské Prostějov
SPŠS a SOŠ profesora Švejcara Plzeň

Skupina B
SPŠ Tábor
Střední škola Bohemia Chrudim
SOU U Krbu Praha

Hrací systém: ve skupině každý s každým 2 x 30 minut, dva nejlepší postupují do semifinále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud