8. ledna 2013 • 17:25

Proč volil Ronalda na Zlatý míč? Odpovídal expert Stanislav Hrabě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Jako jediný český novinář má právo hlasovat v anketě FIFA Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu světa. Redaktor deníku Sport Stanislav Hrabě v letošním roce nevybral za vítěze Messiho, ale upřednostnil Cristiana Ronalda. Fotbalový expert své rozhodnutí vysvětloval čtenářům iSport.cz. Tady jsou jeho odpovědi.



Stanislav Hrabě

Puškin, 8. ledna 2013
Proč zrovna Ronaldo když se mu tadle sezóna moc nepovedla ?
Mistr Španělska, bronzový na ME, mimo jiné vyřadil svým gólem českou reprezentaci. To považujete za nepovedenou sezonu? Kdybych nebyl limitován výběrem 23 hráčů určených France Footballem, můj hlas by dostal Evžen Oněgin.
Pierre, 8. ledna 2013
Jak jste říkal, studoval jste latinu a francouzština na gymnáziu...Mužu se zeptat na kterém ? Díky
Na gymnasiu Budějovická v Praze 4. Povšimněte si, stále píšu školu se "S". Studoval jsem přece latinu. Děkuji vám za všechny otázky a přeji úspěšný rok 2013!
Jirka, 8. ledna 2013
Dobrý den, myslíte si, že je možné v horizontu např 5-8 let, aby o cenu nebo alespoň o TOP 10 v této anketě usiloval někdo z našich kluků? Například někdo z mladé generace má potenciál? Kdo?
Musíme věřit, snad nás to uzdraví.
Benjamin, 8. ledna 2013
co říkáte na to že nejlepší gol roku dal Miroslav Stoch? A jaký máte názor na tým v jakým hraje (Fenerbahče)
Vidíte, já považuji za nekkrásnější gól, který vstřelil Zlatan Ibrahimovic nůžkami v utkání Švédsko - Anglie. Bohužel už do výběru nepronikl, bylo to po uzávěrce. Není tohle mnohem větší nespravedlnost?
pavel, 8. ledna 2013
Diskutoval jste o volbě pro zlatý míč s ostatními zástupci českého fotbalu, kteří se ankety účastnili, tedy Michal Bílek a Tomáš Rosický?
Nediskutoval. Novináři dostávají výzvu samostatně od France Footballu, uzávěrku jsme měli 7. prosince. Bílek a Rosický měli od FIFA termín o týden delší.
Marek, 8. ledna 2013
Dobrý den, chci se zeptat, proč minulou sezonu, v lize fanoušku jste dával tak málo bodů fanouškům Baníku Ostrava, i když jeli třeba ve velkém počtu na výjezd.
Připomeňte mi, který zápas. Fanoušci si na mou přísnost stěžují všeobecně, strhávám body za vulgaritu a pyrotechniku. A to jsem byl v ČSLA jako špagát.
Martin, 8. ledna 2013
Co se podle vás musí stat aby Cristiano vyhral ten balon?
Stačí málo. Byl opět druhý.
Martin, 8. ledna 2013
Zajímalo by mě, koho by jste volil za 3 nejlepší hráče GL za uplynulý rok. Díky za odpověď.
Jako hlas do Zlatého míče si promýšlím delší dobu, teď jste mě dostal. Určitě by tam patřili Lafata a Horváth.
Jan.Jir, 8. ledna 2013
Myslíte si, že by si zasloužil zlatý míč Iniesta? Předem děkuji za odpověď ;).
Určitě zasloužil, měl vynikající EURO. Ale dva dostali více hlasů.
Trapper, 8. ledna 2013
Dobrý den, nemáte pocit, že od doby, kdy byl Zlatý míč sloučen s oceněním Fotbalista roku FIFA a mohou tedy hlasovat i hráči, se ona kdysi prestižní anketa velmi devalovala? Rovněž se vás chci zeptat, jaký je váš názor na 11 sezóny, kterou naprosto nesmyslně tvoří výběr Barcelony, Realu a Falcao? Koho byste tam zařadil vy? (RVP, Rooney, Bale, Kompany, Aguero, Pirlo, Ibrahimovič...?)
Souhlasím, že anketa je nyní hodně rozsáhlá, až nepřehledná, že se i u hlasujících mísí kritéria. Přesto bych o devalvaci nemluvil. Na nejlepší jedenáctku už jsem odpovídal.
-.....-, 8. ledna 2013
otázka mimo Soutěž, Myslíte že by Ronaldovi prospěl návrat do Anglie ?
Podle mého ne, Ronaldo je typický fotbalista jižní Evropy. Ale nelze vyloučit, že může nastat situace, kdy by mu Anglie prospěla.
Matej, 8. ledna 2013
Keby ste mohli , ktorý tým by ste odporúčil Neymarovi ....Barcelonu alebo Real ???
Ať si hodí korunou, nejraději bych ho však viděl v Gambrinus lize.
Lukáš, 8. ledna 2013
Dobrý den, zmiňoval jste v dnešním Sportu, že nejdůležitějším turnajem roku bylo Euro. To vyhrálo Španělsko v čele s Iniestou, který byl vyhlášen nejlepším hráčem onoho turnaje roku. Proč tedy Ronaldo před Iniestu?? Předem díky za odpověď.
Oběma se podle mého EURO vydařilo, Ronaldo dodal i další přednosti ve zbytku sezony, např. španělský titul.
David , 8. ledna 2013
Ronaldo na Me nejlepší hráč to jste se díval na nějaký jiný ne :D tam byl jasně nejlepší Pirlo nebo Iniesta
Netvrdím, že byl Ronaldo nejlepší, ale rozhodně patřil k výrazným osobnostem.
ČauAhoj, 8. ledna 2013
Prosim vás, kde najdu ten seznam jak hlasovali ostatní novináři ? Děkuji
http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal/135978/messiho-neberou-v-mozambiku-i-v-pakistanu-hlas-nedostal-ani-ve-spanelsku.html. Přeji hezké čtení!
Mára , 8. ledna 2013
Dobrý den,myslíte si,že Messi a Ronaldo jsou nejlepšími fotbalisty historie??Že jsou ještě před Pelem a Maradonou?
Určitě už patří mezi legendy, zda jejich věhlas převýší i po letech Pelého s Maradonou, to ukáže čas.
Mario, 8. ledna 2013
Mohu se zeptat na Andreu Pirla? Zdá se mi že ačkoliv měl výbornou klubovou část roku a ještě lepší Euro je umístěn dost nízko (7.) Stejně to vidím se Zlatanem Ibrahimovičem, který své týmy tahá každou sezonu navzdory pokročilejšímu věku a je kapitánem "pouze" švédské reprezentace. Navíc, pokud se soustředíme jenom na jeho fotbalové umění nalézám u něj něco co například u Messiho nebo Ronalda ne-to že při jeho hře když dá nějaký gol se opravdu bavím a je to takový "šoumen" a takový by měl fotbal být(podle mě). Umístil se nakonec pouze na 10. místě. Kdyby bylo pouze na vás, nedal byste tyto hráče na jiné pozice? Děkuji.
Připomenul jste další vynikající hráče, kteří si pozornost jistě zaslouží. Ale stejně dobří jsou i ti, kteří se umístili před nimi.
Stanislav M. , 8. ledna 2013
Myslíte si že by messi uhájil 91 golů kdyby hrál premier lige ??
Ne, španělská liga a Barcelona mu vysloveně sedí.
Hannibal, 8. ledna 2013
Co si myslíte o posilování českých klubů (především Sparty,Plzně) před jarní částí sezony?
Oba týmy hrají o titul, je pochopitelné, že se chtějí na jarní boje posílit. Otázkou je, komu se to víc podaří.
Josef, 8. ledna 2013
Dobrý den ,nemyslíte si ,že nejlepší XI 2012 ,byla až moc zastoupena španělskou ligou ,vím že španělsko a španělská liga je velice kvalitní ,ale nezasloužil by si tam být někdo třeba z andlické nebo německé ligy.
Rok 2012 patřil španělskému týmu a je celkem pochopitelné, že mistři Evropy se prosadili i do nejlepší jedenáctky. Bylo by podivné, kdyby v roce 1974, kdy Němci byli mistři světa a Bayern Mnichov vyhrál PMEZ, by byli v nejlepší jedenáctce Španělé.
Daniel, 8. ledna 2013
Myslíte si, že by se Messimu dařilo i v jiných týmech, kde by neměl Xaviho a Iniestu ?
Nejlepší trenérn světa za rok 2012 Vincent del Bosque prohlásil, že by se Messimu dařilo i bez těchto dvou spoluhráčů. Jistě bude mít radost, že s ním souhlasím.
sláva, 8. ledna 2013
Dobrý den, rád bych se zeptal jakým klíčem se určují novináři kteří budou hlasovat, vím že vy jste hlasoval už v době kdy jste psal pro Gól. Díky za odpověď.
Jsem mnoho let českým korespondentem časopisu France Football, a proto celkem logicky hlasuji do jejich ankety.
Martin, 8. ledna 2013
Jak dlouho ještě múže Messi kralovat? Koho vidíte jako jeho nástupce? Dík za odpověď.
Klidně ještě deset let, ale také třeba jenom rok. Megahvězda se ve fotbale může objevit během chvilky.
Tomáš Novotný, 8. ledna 2013
Dobrý den, nemyslíte, že třeba hráčí jako Casillas, S.Ramos by si zasloužili Zlatý míč? v roce 2006 ho měl dostat Zidane, ale prostě ho musel dostat někdo z italů |Cannavo) tak proč tomu letos bylo jinak?
Souhlasím s vámi, i já se podle těchto kritérií řídím dál.
stanislav , 8. ledna 2013
myslíte si že si to lionel messi zasloužil ? já myslím že možná .. kdyby messi hrál v angli dal by sotva 11 golů myslíte si něco podobného i vy ?
Velikost fotbalisty ukazuje i to, že si vybere tým a soutěž, které mu sedí. Messi to dokázal.
Kulda, 8. ledna 2013
Jak se díváte na kauzu Křetinského? Je podle Vás Plzeň namočená do korupce, nebo pouze Sparta podplatila rozhodčího, aby křivě obvinil Plzeň?
Tím, že nezazněl dosud ani jeden přesvědčivý důkaz, je těžké posoudit, kde je pravda. Nechme to na nezávislém orgánu jako je disciplinární komise, předsedu pana doktora Goldu považuji za slušného člověka, jemuž jde o čistotu ve fotbale.
Fanda, 8. ledna 2013
Dobrý den. Český politický žurnalista rozezná "dobrého a čestného" politika podle příslušnosti ke straně či minulosti v KSČ. Jak jste vybíral Vy, protože Messi má bezesporu lepší výsledky. A jaký máte názor na protiBílkovské tažení a hysterii kolem chování našich reprezentantů? Podle mě se Jágr - Berdych chovají morálně daleko hůře, než kluci. (střídání partnerek, kasina - odklonění odměn do Monaka)
Počínání našich reprezentantů po baráži s Černou Horou v žádném případě neschvaluji, omluvou není, že se někteří podle vás chovají hůř. Za své činy musí nést odpovědnost.
Moudrid, 8. ledna 2013
Pooooooor queeeee? pooooor queeeee ? por que por que poooor queeee???
Por eso.
Fanda Žláznatý, 8. ledna 2013
Působíte také jako metrosexuál, jak je to s vaší orientací?
Zvu vás upřímně k nám na mariáš, tam vám snad tak připadat nebudu.
Peter, 8. ledna 2013
Podľa mna ste dobre hlasovali a prečo ste nehlasovali pre niekoho z Barcy?
Tvůrce hry Andrés Iniesta u mě skončil na druhém místě, je to málo? Přiznávám, že u něj rozhodly výkony ve španělském dresu.
Martin, 8. ledna 2013
Proř Messi třetí místo? Překonal 40 let starý rekord to je málo?? Září celý rok stále málo? Tohle se vám vůbec ale vůbec nepodařilo stačí si přečíst komentáře... lide se stářím asi nejsou moudřejší.
Znovu doporučuji pročíst si sáhodlouhý seznam "hlupáků" na fifa.com, kteří měli stejný názor jako já. Byť jich nebyla většina.
DDDDD, 8. ledna 2013
Sem rád že alespoň někdo normální má otevřený oči a vidí co Ronaldo dokázal :)
Trofej si zasloužili všichni tři, ale to nejde. Jsou to borci.
Jakub7, 8. ledna 2013
Dobrý den, také si myslím, že měl vyhrát Cristiano Ronaldo. Jinak se chci zeptat, podle čeho se hlasuje? Podle počtu trofejí, nebo individuální ocenění. Protože mi připadá, že Messi dostává za oboje a když nemá trofeje, získá Zlatý míč za ocenění a obráceně. Díky a hezký zbytek dne.
V současné době pořadatel ankety žádný návod nedává. Dříve tomu tak bylo, byl kladen důraz, abychom hodnotili především příslušný rok včetně jarní části, na niž se často zapomíná.
Radovan, 8. ledna 2013
Co si myslite o bubline ohladom prestupu Ronalda do ineho muzstva ako je RM ? .. predsa len kontrakt ma este do roku 2015, myslite, ze vyslal signal pre pripadne navrhy klubov? ... Koho by ste hlasovali, ak by bol v ankete aj cesky hrac ? . Stale Ronalda, aj keby bol horsi ? ..
Ronaldo je vždycky atraktivní objekt, když se mluví o změně jeho dresu. V roce 2003 jsem dal na první místo Pavla Nedvěda a i v jiných letech jsem na české hráče nezapomínal, pokud to bylo obhajitelné vůči ostatním.
polky, 8. ledna 2013
Dobrý večer, kdyby měl Ronaldo na svém kontě například 4 zlaté míče, přesto byste pro něj hlasoval? Nebyl váš názor ovlivněn tím, že Messi už 3 zlaté míče má a Ronaldo jen 1 a takový odstup mezi nimi není?
Přiznávám, že v lidské psychice i tohle sehrává roli, stejně jako při fotbalovém klání někdo fandí slabšímu bez jiného důvodu. Ale zvolených kritérií pro hlasování ve Zlatém míči už se držím několik let.
Jirka, 8. ledna 2013
Messi na třetí místo. To je vtip? Messi by měl minimálně být na druhém místě a Iniesta na prvním! Protože ten si to zaslouží po tvrdé práci pro tým reprezentační tak i pro Barcelonu, škoda jen že tenhle rok se nedostal do finále Xavi v tom případě by Messi mohl skončit jako třetí. Ronaldo na první showman co si hraje na pána a pro tým nic moc. A jestli říkate že je Ronaldo je záložník co tvoří hru. Tak Pán Messi tvoří líp a má víc asistencí ;) MESSI je KRÁL!
Respektuji váš názor, jak se ukázalo, byl převažující. Žádám vás, abyste respektoval můj názor i vy. Nebyl zdaleka ojedinělým.
David Moravec, 8. ledna 2013
Dobré odpoledne, myslíte si, že je Ronaldo platnějším hráčem pro tým než Messi?
Myslíte na klubové, nebo reprezentační úrovni? V tom je velký rozdíl. Ronaldo táhne portugalskou reprezentaci téměř sám s Pepem, Messi zatím argentinské "Hinchas" příliš nepotěšil. Na klubové úrovni jejich vklad považuji téměř za vyrovnaný.
Tomass, 8. ledna 2013
Je mi jasne preco ste ho volili :P. Ja by som tiež volil Cristiana. Je kompaktnejší, prešiel si aj anglickou Premier League. Pričom Messi sa stale zakopáva v LaLige. Takže chcem sa opýtať, či taktiež zdieľate môj názor. A aj názor, že Zlatú loptu by mal získať hráč čo veľa urobil pre svoj tým, získal pre neho trofeje, a nie že pokoríl nejaký starý rekord. Messi pomohol gólmi Barcelone, ale vyhrali iba 1 trofej. A taktiež sa chcem spýtať že čo si myslíte ako dopadnú práve títo 2ja hráči o 2-3 sezóny a či si Messi udrží svoj "štandard".
Byl bych nesmírně šťastný, kdyby si oba formu udrželi. Jsou úžasní, výjimeční, dávají fotbalu kouzlo a fanouškům radost. Přeji jim pevné zdraví.
Ondřej Kouba, 8. ledna 2013
Dobrý den, v čem si myslíte, že je Ronaldo lepší než Messi?
Už jsem odpovídal.
michal, 8. ledna 2013
nemam na vas otazku ale som velmi spokojny s vasim rozhodnutima chcem vam azto podakovat lebo si myslim ze si to rozhodne Ronaldo zasluzil zato co predivedol a mal urcite uspesnejsi rok :) poslednej dobe sa mi zda ze ta anketa sa nehodnoti podla vykonov ale iba podla sympatii...
Děkuji, že máte podobný názor jako já.
Kolseq, 8. ledna 2013
Dobré odpoledne, nebyl byste pro aby se zavedl strop pro max. počet zlatých míčů? Aby se dostalo i na jiné hráče? Na každého 3 zlaté míče maximálně například.
Žádné omezení bych nepovažoval za vhodné a prospěšné. Pokud vím, ani jiné sporty to nemají.
Peetr, 8. ledna 2013
Dobrý den,proč ste volil Cristiana Ronalda? protože vyhrál La Ligu a španělský Superpohár? a jaký máte názor na Messiho rekord v počtu vstřelených branek za jeden kalendářní rok? Děkuji:)
Na první část už jsem odpověděl. Počet Messiho gólů je obdivuhodný až neskutečný. Chybí mi ovšem několik zásahů v důležitých utkáních, pro připomenutí Müller v roce 1972 vystřílel Němcům titul mistrů Evropy.
Mirzik, 8. ledna 2013
Zdravím, chtěl bych se zeptat v čem je podle vašeho názoru Ronaldo výjimečnější než Messi?
Obdivuji u něj střelbu z větší vzdálenosti včetně přímých kopů, zakončení hlavou, rychlost a přímý tah na branku. V tom je podle mého lepší.
Ferko, 8. ledna 2013
No tak prečo ? :D
Už jsem odpověděl.
Jakub, 8. ledna 2013
Proč jste volil Ronalda ?
Už jsem odpověděl.
xoxoxo, 8. ledna 2013
Zdravím, souhlasíte se včerejším vítězem ?
Rozhodně. Messi dostal hlas od mnoha respondentů, jeho vítězství uznávám. Anketa není o svárech a přesvědčování o své pravdě. To nechme prosím politikům.
Mitch, 8. ledna 2013
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký názor máte na Zlatana Ibrahimoviče. Podle mě rozhodně patří do TOP3 né-li výš. Výkony které dlouhodobě předvádí jak v Repre, PSG dřív v AC Milán Barce nebo Interu, ať hrál kdekoliv všude byl lídr týmu všude střílel mnoho golu. Ihned si zvykl na jakoukoliv ligu i tým, a snad nikdy neměl dlouhodobý výpadek formy. Děkuji za odpověď.
Pokud Zlatan dotáhne PSG k vítězství v Lize mistrů a bude zářit jako dosud, určitě šance má. Na Euru tak výraznou postavou nebyl.
Karel, 8. ledna 2013
Zeptám se trochu na něco jiného. Čím si vysvětlujete, že za poslední roky šla úroveň "sporťáků" tedy těch kteří píši o sportu tak dolu. Tolik zásadních chyb, svědčících o základních neznalostech prostě dřív nebylo. Čím to, že v době kdy si sehnat informaci není nějak zásadní problém, mám na mysli informace základní, je i v článcích redaktorů Sportu plno věcných nesmyslů. To se za býv. redaktorů nestávalo. Také příklon spíše k bulvarním zprávám, je deníku Sport na škodu. Bývalí bardi Sportu se musí tzv.v hrobě obracet, když vidí některé nástupce.
Obávám se, že z vás trošku promlouvá staromilství. Toto tvrzení si snad vzhledem ke svému věku mohu i dovolit. Vzpomínám si, jak jsem byl jako student rozhořčen ze spousty chyb, které napáchali sportovní novináři. Teď jich i já mám za sebou mnoho a jsem mnohem schovívavější.
Martin, 8. ledna 2013
Pane Hrabě, chtěl bych se zeptat jestli Váš názor je skutečně Vaším názorem nebo je to názor řekněme většinový fotbalových redaktorů deníku Sport?
Volbu do Zlatého míče s ostatními konzultuji, ale hlas posílám za sebe a druhým své pořadí neoznamuji, což je požadavkem pořadatele.
David, 8. ledna 2013
Plně souhlasím s tím, že měl vyhrát Ronaldo. Myslím, že před dvěma lety ronaldo vytvořil rekord španělský ligy v počtu střelených gólů a i tak vyhrál zlatej míč Messi protože vyhráli tytul. Nyní se to v podstatě jen otočilo (až nato, že zase vyhrál Messi). Jaký nato máte názor?
Předložil jste důkaz, jak je subjektivní náhled v těchto anketách významný.
Pavel Grimm, 8. ledna 2013
Myslíte se,že opravdu rozumíte fotbalu(tak jak celý deník Sport)?
Charakteristika novináře zní: Je to odborný laik, jenž zprostředkovává složitost určitého prostředí do všeobecně srozumitelného jazyka pro čtenáře.
Nenista, 8. ledna 2013
Co říkate na to,že např.německy trenér volil na prvni dva mista sve krajany Ozila a Neuera,ma to smysl,dávat volit takym pitomcum,keři neberou tu anketu vážně?
V prvním roce spojením anket FIFA a Zlatého míče platilo, že kapitán a trenér nesmí dát hlas krajanovi. nyní už od tohoto pravidla bylo upuštěno, každý nese za svůj hlas plnou odpovědnost. Osobně se domnívám, že jakékoliv podobné omezení není správné.
Kumas , 8. ledna 2013
Víte dobře,že system hlasováni se změnil,aby se nepřihliželo jen na výkony na většich akcich,ale vy se tim pořád řídite,proč?
Systém se změnil, nikoliv hlavní zadání. Přenesenými kritérii se řídím už osmnáct let, pokud tak nebude požadovat pořadatel ankety, měnit je nebudu.
Vladimír R., 8. ledna 2013
Dobrý den, pane Hrabě. Kdyby se uděloval Dřevěný míč pro nejhoršího fotbalistu, jaká by byla vaše trojice?
Nechci si hledat alibi, ale poskytněte mi na výběr 23 dřeváků, určitě si pak nějakého vyberu.
Marek Sikora, 8. ledna 2013
Vy si otazky na to,proč jste dal Messiho až na 3.misto uhájite tim,že nic nevyhral(krom Španělskeho poháru),ale uvědomte si,že tento pohar hleda individualistu,přistupujete k tomu také tak?
Domnívám se, že přistupuju, snad nepopřete, že i Cristiano Ronaldo je výrazný individualista.
Michal Byrtus, 8. ledna 2013
Tato anketa hleda nejlepšiho fotbalistu,POZOR né nejuspěšnějšiho,tak ted mi řekněte,v čem je lepši Ronaldo a Iniesta než Messi.
Máte pravdu, ale jak už jsem několikrát uvedl, fotbal je především o výsledcích. Je to týmový sport.
Keke , 8. ledna 2013
Messiho výkony byly letos jednoznačně nejlepši,je nesmysl ho dat až na 3.misto,ja se ptám......volil jste tak kvuli antipatii k němu,anebo jste vycházel s toho,že jeho vítězstvi je jiste,tak jste prosadil vámi oblibenějši fotbalisty?
Kdybych měl k němu antipatie, nedával bych ho na první místo ani v předchozích ročnících. Svá kritéria už jsem uvedl.
Foxlik, 8. ledna 2013
Souhlasím s Vaší volbou. Nemyslíte si ale, že by Messi měl přeci jen mít když ne o tenhle míč méně, tak alespoň o ten z roku 2010, který zcela zaslouženě měl putovat Wesleyu z Interu?
Když sledujete vyjádření Messiho, má dosud se Zlatým míčem z roku 2010, kdy vybouchl na světovém šampionátu, starosti. Nejlépe to vystihuje slovy, že nejvíc ho Zlatý míč potěší, až v roce 2014 přivede Argentinu k titulu mistra světa.
Tomáš Kyncl, 8. ledna 2013
Mohu se zeptat pane Hrabě, proč jste jako mnoho dalších hlasujících neupřednostnil pud vlastenectví a neumístil Petra Čecha do svého výběru, když je posledním vítězem Ligy mistrů a měl na triumfu hodně velkou zásluhu? Moc děkuji za odpověď
Pokud jste si všiml, v anketě Nejlepší fotbalista Evropy za ročník 2011/2012 Petr Čech ode mě body dostal. Bohužel druhou polovinu roku včetně Eura neměl tak úspěšnou. Vlastenecký cit by šel tentokrát proti objektivitě.
bobi , 8. ledna 2013
Dobrý den zeptám se jednodušee proč? Cristiano Ronaldo na prvním místě mně osobně příjde jako náfuka předem děkuji za odpověd
Nehodnotíme charakter, ale fotbalové umění. V kritériích ankety v době, kdy hlasovali pouze novináři a byla omezena na evropské prostředí, v posledním bodu pět byla zmíněno, abychom zohledňovali i charakter a osobnost hráče. To nyní už není, řídím se zadáním ankety.
Tomáš, 8. ledna 2013
Dobrý den, volili ste Ronalda kôli tomu že je komplexnejší hráč alebo aj kôli tomu že na rozdiel od Messiho získal aj trofej v domácej lige
Znovu opakuji, že hlavním kritériem pro mě bylo EURO, nejdůležitější turnaj v roce. Vím, že Messi na něm jako Argentinec nemohl vystupovat, jemu ovšem neublížil ani propadák Argentiny na loňské Copa América.
ErikDreksler, 8. ledna 2013
Tohle nebude otázka, ale jen můj obdiv k vám, protože jako jeden z mála se vyznáte a víte, že si ho letos Cristiano opravdu zasloužil. Respekt k Messimu co letos dokázal, že překonal střelecký rekord, ale to bylo společně se španělským pohárem vše, kdežto Cristiano vyhrál ligu, španělský superpohár a co se osobních rekordů týče tak jich má také více. Stačí vzpomenout na to, že jako první skóroval proti všem týmům ligy, dal gól v El clásicu sedmkrát v řadě nebo také to že nastřílel nejvíce hattricků v sezóně. Palec nahoru, pane Hrabě.
Děkuju, vidím, že máte podobný náhled.
Stanislav Komín, 8. ledna 2013
Kterému zahraničnímu klubu fandíte?
V každém státě má člověk nějaký oblíbený klub, museli bychom být konkrétní. Jako absolvent humanitní větve gymnasia, kde jsem měl francouzštinu a latinu, fandím PSG. Ve Vatikáně, kde se mluví latinsky, oblíbený klub nemám.
Tom, 8. ledna 2013
Messi třetí? Jako novinář to přece nemůžete udělat akorát jste se zesměšnil;-)
Doporučuji přečíst si seznam, jak hlasovali další kapitáni, trenéři, novináři. Napiště všem, kdo nedali Messiho na první místo, někteří ho dokonce nemají ani v nejlepší trojici. Máte týden co dělat.
CRCR7, 8. ledna 2013
Vaše volba byla správná a je to Váš názor, myslíte si však že jí dokážete před rýpaly obhájit?
Jsem přesvědčen, že uvádím rozumná kritéria, proč jsem se takto rozhodl. Každý jiný názor vítám, jsem ochoten polemizovat. Rýpalové mi vůbec nevadí, sem s nimi, ať jich je co nejvíc. O sprosťácích to neplatí.
Tom V., 8. ledna 2013
Kdyby jste měl zvolit nejlepšího fotbalistu na světě,byl by to Romaldo?
Ankety mají půvab v tom, že jsou časově ohraničené: nejlepší hráč mistrovství světa, Evropy, nejlepší hráč za určitý rok. Proto by vaše otázka měla být takto ohraničená. Jinak platí, co jsem říkal v předchozí odpovědi.
Petr Lang, 8. ledna 2013
Omlouvám se, ale Zlatý míč není soutěž krásy. To by pak určitě byl CR v naději. Nicméně viděl jste letos nějaké výsledky, nedejbože zápasy španělské ligy? Fandíte snad Realu Madrid? To by byl(krom 'ukliknutí' ve volbě)jediný omluvitelný důvod pro takový úlet. Skutečně mne překvapuje, že expertovi, který ještě 100% pamatuje zlatou éru Gerda Milera, unikne událost milénia, tedy že dal někdo za rok téměř 100 gólů. Možná v loňských letech šlo polemizovat, ale letos ani omylem.
Odměnou pro nejlepšího střelce je Zlatá kopačka, Zlatý míč není jen o gólech. už jsem několikrát zdůrazňoval, že považuji Messiho za nejlepšího současného fotbalistu světa, ale Cristiano Ronaldo mi vyšel v roce 2012 jako lepší.
Denisa, 8. ledna 2013
Myslim,ze hlasoval spravne!! Presne tak to melo byt,ale bohuzel :/
Každá anketa je subjektivní, každý hlasující v ní dává najevo svůj názor. Spravedlivý je pouze součet bodů.
Tomáš, 8. ledna 2013
Můžu se Vás zeptat proč jste volil jak jste volil ? Jednoznačně s Vámi souhlasím, dá gól není všechno. Možná bych ještě na 3 místo dal Falcaa
Falcao je také určitě vynikající střelec, když se zadíváte, jak volili ostatní (odkaz na naší webové stránce isport.cz), byl vícekrát dokonce na prvním místě.
Peter V., 8. ledna 2013
Prečo bol medzi 23 nominovanými len jediný obranca (Pique)? A prečo sa aspoň medzi finálovú trojicu neprebojoval Zlatan Ibrahimovič? Rok za rokom vyhráva trofeje. Kam príde, žne úspechy.
Finálový výběr 23 hráčů určuje redakce France Football, zakladatel a pořadatel ankety, má na to právo. Obránci jsou tradičně v obtížnější pozici. Ibrahimovic je jistě vynikající útočník, ale ti tři vyvolení (Messi, Iniesta, Ronaldo) získali více bodů. Podle mého právem.
Jakub, 8. ledna 2013
Proc jste volil Cristiana Ronalda ? Diky
Už jsem odpověděl a nebyl jsem zdaleka sám. Jen pro zajímavost - na první místo ho dal i trenér brazilské reprezentace stejně jako kapitán Kapverdských ostrovů Fernando Nevés. Mimo jiné i slovenský kolega Peter Šurin byl stejného názoru.
Peter, 8. ledna 2013
Dobrý deň, je o Vás všeobcne známe, že ste veľký fanúšik Slavie Praha a že nenávidíte Spartu, do ktorej si veľmi rád a často kopnete. Kde sa vo Vás berie tá nenávisť? Nemal by byť redaktor vo svojich názoroch nestranný, ak sa vyjadruje za redakciu deníku Sport? ak by ste svoj názor prezentoval v nejakom blogu, to by som ešte pochopil.
Dobrý den. Jsem rád, že tyto zvěsti zavítaly až na Slovensko. Do Sparty jsem kopal jako žák a dorostenec, ale rovněž do Slavie, jelikož jsem hrál za Podolí. Pokud nazýváte nenávistí nesouhlas s určitými nekalostmi, tak s váni souhlasím.

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud