1. července 2013 • 03:28

VIDEO: Klasický Neymar! Proti Španělům zase čaroval i filmoval

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zase jeho večer! Také v pátém utkání na Poháru FIFA ukázal Brazilec Neymar, jakým je vynikajícím fotbalistou. Ve finále proti Španělsku se podílel na dvou ze tří vítězných gólů. Neodpustil si ale ani jeden kontroverzní moment, když v první půli přihrál pád, po němž se domácí dožadovali vyloučení obránce Álvara Arbeloy.



V Barceloně se mají na co těšit. Jejich velká letní posila dorazí do katalánského velkoklubu v oslnivé formě. Neymar potvrdil na Poháru FIFA velká očekávání, které si fotbalová veřejnost s jednadvacetiletým útočníkem spojuje. Střelec čtyř gólů právem převzal cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

Ve finále znovu předvedl, jak moc přínosný dokáže pro svůj tým být. Už ve 2. minutě se ocitl na spráném místě, když od něj Hulkův centr odrazil k Fredovi, který pohotovou dorážkou vleže přehodil Casillase.

To nejlepší si Neymar schoval na závěr prvního poločasu. Brilantní akci sám rozjel po straně, kde předal míč Oscarovi. Záložník Chelsea si počkal na správný moment, kdy Neymar vytančil pryč z ofsajdového postavení a poslal mu míč zpátky. Pak dva kroky a rána jako z děla. Brankář Iker Casillas se mohl za sebe maximálně ohlédnout, proti Neymarově střele neměl nárok.

VIDEO | Neymarův gól, kterým zvyšoval na 2:0


BRA 2-0 ESP by Hoyno306

Jenže Neymar také ve stejném utkání znovu ukázal, že při osobních soubojích až příliš často rád padá na zem. V 15. minutě k němu putovala dlouhá přihrávka a brazilský útočník se rozběhl kolem španělského obránce Álvara Arbeloy, záhy se však svíjel na zemi a držel se s bolestivou grimasou za holeň u levé nohy. Na hřišti se strhla strkanice, domácí se dožadovali Arbeloova vyloučení, protože Neymar mohl jít sám na branku.

Opakované televizní záběry nebyly příliš průkazné, ke kontaktu s Brazilcovou nohou však zcela určitě nedošlo. Sudí nakonec ukázal žlutou kartu zadákovi Realu Madrid, trest měl však spíš vyfasovat Neymar. Simulování tak dál zůstává snad jedinou podstatnou vadou na kráse brazilského fotbalového génia.

VIDEO | Podívejte se na nasimulovaný Neymarův pád

Fotbalisté Brazílie vyhráli už potřetí v řadě Pohár FIFA. Na turnaji zazářil útočník Neymar, který vstřelil také jednu z branek při finálovém vítězství nad Španělskem 3:0.
Fotbalisté Brazílie vyhráli už potřetí v řadě Pohár FIFA. Na turnaji zazářil útočník Neymar, který vstřelil také jednu z branek při finálovém vítězství nad Španělskem 3:0.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud