Petr Adam
1. července 2013 • 03:54

Už nepodceňujte Brazilce! Kanárci půjdou po titulu také za rok

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říkal snad někdo, že fotbalisté Brazílie přestali patřit mezi extratřídu? Po Poháru FIFA si musela řada fanoušků v tomto ohledu poupravit názor. Kanárci proletěli generálkou na mistrovství světa s až udivující suverenitou. Tým, který se momentálně krčí v žebříčku FIFA až na 22. místě za Dánskem, Ghanou, či Řeckem, v plné parádě ukázal, že ve skutečnosti stojí mnohem výš. Berte Brazilce jako velkého favorita, který půjde hladově po titulu také příští rok. Co pět vítězných zápasů o domácím mužstvu ukázalo?



Domácí tlak? Domácí zbraň!

Velká očekávání od fanoušků dokáže zamotat hlavu i těm nejzkušenějším borcům. Nadšení fanoušci však pomohli Brazilcům vyšroubovat výkon ještě do vyšších obrátek. Scolariho mužstvo vlastně nepotkala od začátku do konce jediná vážnější krize a jejich forma naopak stále rostla. Při masivních protestech v ulicích brazilských měst přitom nebylo zrovna lehké se na fotbal soustředit.

Neymar v plné parádě

Jen pár týdnů po přestupu do Barcelony se„zlatý chlapec“ ve žlutém dresu předvedl v plné parádě. Většina evropských fanoušků až do tohoto turnaje neměla moc příležitostí ho vidět naplno v akci. A Neymar svoji šanci využil. Před příchodem do prvního evropského angažmá si udělal střelec čtyř gólů skvělou reklamu. Snad jen pár nafilmovaných pádů ukázalo, že brazilský idol musí podobné momenty ze svého repertoáru na hřišti vymazat, aby si získal ještě větší respekt.

Už je to hotovo! Fotbalisté Brazílie proletěli Pohárem FIFA s velkou suverenitou.
Už je to hotovo! Fotbalisté Brazílie proletěli Pohárem FIFA s velkou suverenitou.

Chytila se nová generace

Už není potřeba pošilhávat, jestli by se nemohl vrátit čas zpátky o 10 let a Ronaldinho by zase neoblékl žlutý dres. Nová Brazílie si už vychovala další generaci hvězd. O Neymarovi už byla řeč, na turnaji se jako spolehlivý střelec předvedl také Fred. Autor dvou finálových branek se přitom vrátil už před čtyřmi lety z Evropy zpátky do brazilské ligy, ale jeho výkonnosti to, zdá se, příliš neuškodilo. Radost je také sledovat přehled a důraz, s jakým si na trávníku počíná obránce Chelsea David Luiz.

Skvěle provedené finále

Od chvíle, kdy Španělé začali dominovat světovému fotbalu, nedostali na reprezentační úrovni takovou lekci jako během nedělního večera na stadionu Maracaná. Při suverénním výkonu ve finále ukázali Brazilci, že v sobě mají důležitou vlastnost výjimečných týmů. To nejlepší, co umí, dokáží předvést ve správnou chvíli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud