29. července 2013 • 12:55

Chlapi jen závidí! Německá brankářka chytila dvě penalty ve finále EURO

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbal hraje dvaadvacet hráček a vždy vítězí Němky! Parafráze známého výroku Garyho Linekera platí i po letošním EURO ve Švédsku, který přinesl obhájkyním titulu už šestý triumf v řadě. Jen těžko by ho však dosáhly, kdyby v německé brance stál někdo jiný než Nadine Angererová. Ve finálovém zápase proti Norsku chytila hrdinka nedělního večera hned dvě penalty a Němky proto vyhrály 1:0.



Také mužští kolegové by určitě Agererové zatleskali. Podobný kousek v tak důležitém utkání ji vysloužil titul hráčky posledního utkání na šampionátu. „Také se mi to stalo poprvé,“ přiznala čtyřiatřicetiletá gólmanka. „Cítím se vyčerpaná, protože si ještě stále neuvědomuju, čeho jsme dosáhli,“ vyprávěla po zápase.

První pokutový kop chytila Trine Ronningové ještě za bezbrankového stavu v 29. minutě, druhý v 69. minutě Solveig Gulbrandsenové už ve chvíli, kdy Němky vedly 1:0. V tomto případě měla i trochu štěstí, protože míč vytáhla rukou na břevno.

VIDEO | Podívejte se na sestřih finále EURO Německo - Norsko 1:0

Stejné skóre vydrželo před 41 301 diváky na stadionu ve Stockholmu až do konce. „Od 85. minuty jsem pozorovala hodiny snad každých deset sekund a nedovedete si představit, jak se čas do konce zápasu nevěřitelně vlekl.“

„Když dokážete něco podobného, zasloužíte si veškerou pozornost,“ tvrdila Anja Mittagová, autorka jediného finálového gólu. A k německé dominanci v ženském fotbale dodala: „Asi nás všichni ostatní musí nenávidět, ale co? Není snadné nás porazit a proto si zasloužíme být na vrcholu.“

Německé fotbalistky se radují z jediného vstřeleného gólu ve finále evropského šampionátu
Německé fotbalistky se radují z jediného vstřeleného gólu ve finále evropského šampionátu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud