26. srpna 2013 • 13:29

Velký objev! Neznámou trefu označil Maradona za nejkrásnější gól

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
ZIMÁK: Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dlouho se soudilo, že jeden z nejlepších fotbalistů historie Diego Maradona vstřelil svůj nejkrásnější gól ve čtvrtfinále MS 1986 po úchvatném sólu proti Anglii. Všechno ale může být jinak! Na internetu se nyní objevil záznam jiné trefy, kterou prý sám Maradona považuje za svoji nejkrásnější. Vstřelil ji při přátelském utkání v dresu Argentinos Juniors na hřišti kolumbijského týmu Deportivo Pereira už o šest let dříve.



Až dosud se fanoušci shodovali, že vrcholné momenty Maradony přišly při čtvrtfinále MS 1986, kdy při vítězství nad Anglií předvedl své dva vrcholné kousky. Nejdřív překonal brankáře Petera Shiltona při výskoku kontroverzně tzv. „božskou rukou“, jen o tři minuty předvedl při šedesátimetrovém běhu slalom mezi šesti hráči soupeře, který skončil také trefou. V anketě FIFA ji označili dokonce za nejhezčí gól 20. století.

VIDEO | Podívejte se na památný Maradonův slalom z MS 1986

Jenže video, které se nyní objevilo na internetu, odkrylo další Maradonovu perlu. V roce 1980 byl tehdy devatenáctiletý Diego teprve na startu své hvězdné kariéry. Za svůj tehdejší klub Argentinos Juniors odehrál zápas, který téměř okamžitě upadl do zapomnění.

Jak se nyní ukazuje, tak neoprávněně. Ačkoliv jsou televizní záběry špatně čitelné, je zřejmé, že Maradona si proti Deportivu Pereira udělal ze soupeřových hráčů včetně brankáři kuželky, mezi nimiž s míčem elegantně prokličkoval.

VIDEO | Podívejte se na Maradonův nejkrásnější gól z roku 1980

Ale Maradonovi se výjimečná trefa z paměti nevytratila. Novinář Paul Gonzales, který s argentinským idolem dělal v roce 2003 rozhovor během léčebného pobytu na Kubě, tvrdí, že Maradona právě tuto trefu označil za svůj nejkrásnější gól v kariéře. Jen měla smůlu, že později zcela zapadla. Dodatečné slávy se dočkala až se zpožděním 33 let.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud