1. července 2007 • 00:00

Trenér dvacítky ocenil obětavý výkon hráčů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nesmírně obětavý výkon celého mužstva a nezbytná dávka štěstí dovedly české fotbalisty do 20 let podle jejich trenéra Miroslava Soukupa k cenné remíze 0:0.



Nesmírně obětavý výkon celého mužstva a nezbytná dávka štěstí dovedly české fotbalisty do 20 let podle jejich trenéra Miroslava Soukupa k cenné remíze 0:0 v úvodním utkání světového šampionátu proti Argentině. Mladíci mají z nečekaného bodového zisku ze stadionu v Ottawě ohromnou radost, ale dílčí úspěch nechtějí přeceňovat. Až český tým dokázal přetrhnout skvělou sérii Argentinců v podobě šesti výher za sebou na světovém šampionátu. Na umělé trávě v kanadské metropoli statečně vzdoroval hvězdami nabitému kádrů obhájců titulu a do tabulky skupiny E si poměrně nečekaně připsal bod. "Před utkáním bychom remízu brali a vzhledem k průběhu ji bereme i po něm. Argentina měla více šancí a určitě si zasloužila vyhrát. Za bod jsme šťastní," řekl v telefonickém rozhovoru s ČTK Soukup. V kabině po závěrečném hvizdu zavládla obrovská radost, všichni jsou šťastní, že uspěli proti favoritovi mistrovství. "Body proti mistrovi světa se nedělají každý den," konstatoval Soukup, který pro své svěřence nacházel jen slova uznání. "Uspěli jsme díky maximálnímu nasazení a odhodlanosti. Klobouk dolů před obětavým výkonem hráčů," prohlásil český trenér. Podivoval se nad tím, proč švédský rozhodčí neodpískal proti Argentincům penaltu. "Martin Fenin se ten souboj snažil ustát. Každopádně ji při té druhé situaci mohl písknout," uvedl Soukup. Jihoameričané podle něj ukázali, proč patří k hlavním adeptům na zisk zlata. "Po celý zápas měli územní převahu. Ubránili jsme to jen díky velkému štěstí," připustil kouč. Jeho hráči prý zaspali hlavně v úvodu, kdy soupeře pustili do několika šancí. "Prvních deset minut jsme přežili jen se štěstím. Mohli jsme prohrávat 0:2, ale mimořádně poctivým výkonem jsme to nakonec zvládli," pokračoval trenér. Český tým si prý vzal příklad z Poláků, kteří i v deseti dokázali senzačně zdolat Brazilce. "Ukázali nám cestu, jak na ně. Dodali hráčům motivaci," řekl Soukup. Slibnou bezbrankovou remízu ale i vzhledem ke stejnému konečnému výsledku z druhého utkání skupiny mezi KLDR a Panamou nepřeceňuje. "Musím se přiznat, že jsem čekal výhru KLDR. Naše remíza tak vlastně vůbec nic neřeší. I kdybychom prohráli, nic by se nedělo, protože víme, že potřebujeme vyhrát," naznačil Soukup, s čím Češi do úterního duelu se Severokorejci půjdou.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud