2. července 2007 • 00:00

Šourek podepsal smlouvu se Slavií

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřiadvacetiletý obránce Jihlavy Ondřej Šourek podepsal smlouvu s pražskou Slavií, ačkoliv má stále platný kontrakt na Vysočině.



Čtyřiadvacetiletý obránce Vysočiny Jihlava Ondřej Šourek podepsal smlouvu s pražskou Slavií. Fotbalista má ale v Jihlavě platný kontrakt do konce letošního roku a nyní záleží na dohodě klubů, zda do Slavie přijde již v letní, či až v zimní přestávce. V Jihlavě bylo Šourkovi nabídnuto prodloužení smlouvy, hráč ale dal přednost prvoligovému angažmá a případnému startu v kvalifikaci o Ligu mistrů. Pokud se však kluby nedohodnou na přestupové částce, stráví hráč v Jihlavě ještě celou podzimní sezonu. Šourek působí v Jihlavě již od roku 1996. "Odvedl zde velmi cenné služby a my samozřejmě chápeme jeho motivaci oblékat dres jednoho z nejslavnějších českých klubů. Na druhou stranu nechceme tým oslabovat. Pokud odejde již v létě, tak s určitostí půjde o jediný přestup našeho fotbalisty," uvedl dnes ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis v tiskové zprávě. Jihlavský stoper se o zájmu Slavie poprvé dozvěděl z novin, teprve poté jej funkcionáři kontaktovali. "V mém rozhodování sehrála svoji roli i vidina evropských pohárů, vysoké ambice Slavie a samozřejmě i krásný stadion, který nyní v Edenu roste. Myslím si, že ve čtyřiadvaceti na to mám ideální věk," řekl Šourek. Věří, že do Prahy zamíří už v letní přestávce. "Bylo by to určitě rozumné řešení pro všechny strany. Z Jihlavy v žádném případě nechci odcházet ve zlém. Zažil jsem zde krásné roky, mám velmi dobré vztahy s vedením a rád bych se do tohoto klubu jednou vrátil," dodal. S fotbalem začal v Ledči nad Sázavou, odkud se přes Havlíčkův Brod přesunul do Jihlavy a už na jaře 2001 si v sedmnácti letech připsal první druholigový start. Nechyběl ani u největších úspěchů Vysočiny: v sezoně 2003/04 přispěl k postupu do semifinále Poháru ČMFS a o rok později se svými spoluhráči vybojoval historický postup do první ligy. V nejvyšší soutěži Šourek nastoupil k 24 zápasům, hrál i za reprezentační celky do 20 a 21 let.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud