3. července 2007 • 00:00

Kladrubský přestupuje do Sparty

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtou posilou fotbalové Sparty Praha během letního přestupního termínu se stal jednadvacetiletý Jiří Kladrubský z Českých Budějovic, který podepsal čtyřletý kontrakt.



Čtvrtou posilou fotbalové Sparty Praha během letního přestupního termínu se stal jednadvacetiletý Jiří Kladrubský z Českých Budějovic, který dnes podepsal ve Spartě čtyřletý kontrakt. ČTK o přestupu informoval Pavel Paska, majitel společnosti ISM, která hráče zastupuje. O Kladrubského příchodu se už mluvilo delší čas, protože Sparta uplatnila opci, kterou získala před rokem, kdy poslala na jih Čech několik hráčů na hostování i na přestup. A protože od té chvílí nepřišel s lukrativní nabídkou žádný movitější zájemce, Kladrubský zamíří na Letnou, kde se setká s řadou svých spoluhráčů z národního týmu do jednadvaceti let. Na nedávném mistrovství Evropy působil společně s Kadlecem, Zlámalem, Kolářem a Holendou. Kladrubského označili experti za jednoho z mála hráčů, který na šampionátu obstál, přestože hrál na nezvyklém postu pravého záložníka. Jenže univerzál Kladrubský už několikrát prokázal, že je schopen hrát i na dalších postech v sestavě. O nabídky neměl Kladrubský rozhodně nouzi. "Dlouho jsme možnost odejít do Sparty zvažovali, protože zájem měl i Portsmouth. Rozhodli jsme se s hráčem nakonec pro Spartu, tudíž pro postupné kroky a získávání zkušeností ze zahraničního fotbalu v evropských pohárech. Až později se teprve uvidí, zda už vyčerpal svůj potenciál," řekl hráčův manažer na webu společnosti ISM. Fotbalista je rád, že jeho kariéra má vzestupnou tendenci. "Zájem Sparty mě samozřejmě moc potěšil. Chtěl bych poděkovat Českým Budějovicím za to, že mi daly šanci a vychovaly mě pro velký fotbal. Sparta je obrovská šance, které si vážím, a těším se na mé nové angažmá," řekl po podpisu smlouvy jednadvacetiletý obránce. Spokojen byl i trenér Michal Bílek. "Je to jeden z největší talentů českého fotbalu a pro Spartu může být již nyní a samozřejmě i do budoucna velkým přínosem. Jeho uplatnění na defenzivních postech je velmi široké," uvedl kouč v tiskové zprávě. Kladrubský je čtvrtou letní sparťanskou posilou. Již dříve se klubu upsali Ondřej Kúdela, David Limberský a Avdija Vršajevič. Novými tvářemi v mistrovské kabině jsou také hráči, kteří dříve působili na hostování: Zdeněk Zlámal, Jan Holenda, Milan Petržela či Jan Šimůnek. Kladrubský dosud působil pouze v Českých Budějovicích, v lize nasbíral 31 zápasů.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud