4. července 2007 • 00:00

Sparta rozhodla na začátku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté nezaváhali ani ve druhém přípravném utkání, když na Letné porazili FC Ameri. Gruzínský klub dostal všechny tři branky během třinácti minut.



Sparťanští fotbalisté v druhém přípravném utkání porazili bez větších potíží gruzínský klub FC Ameri 3:0. O své výhře rozhodli v úvodu utkání, všechny tři branky padly v rozmezí třinácti minut. Čtvrtý tým loňského ročníku gruzínské ligy působil vystrašeně, několik slibných akcí ukázal až po přestávce, kdy Sparta hrála v prostřídané sestavě. Prvním gólem ve staronovém působišti se předvedl útočník Jan Holenda. Sparťané od pondělí trénují už s míčem a na jejich výkonu to bylo znát. Od první minuty bavili diváky a svou jednoznačnou převahu nad loňským vítězem Gruzínského poháru vyjádřili brzy i střelecky. Poprvé se trefil Horváth, který sice původně nebyl v základní jedenáctce, ale na poslední chvíli ho kouč Michal Bílek zařadil a záložník se mu už ve čtvrté minutě odměnil přesnou střelou z 20 metrů. Jenže tím sparťanská kanonáda neskončila: další branku přidal po nádherné individuální akci navrátilce Slepičky ranou z voleje Kisel a už v 17. minutě letenský odchovanec Holenda vstřelil hlavou první gól ve sparťanském áčku. Sparťané nenadělovali jen krásné góly, ale i pohledné akce a kuriózní okamžiky. Nejprve nasadil další novic Kladrubský soupeři 'jesličky' tam a zpět, poté se mohl zapsat mezi střelce nechtěně i kapitán Řepka, jehož hlavičku směrem dozadu špatně odhadl brankář Grigar a míč chytil po sprintu zpět až nedaleko brankové čáry. To byla také největší šance Gruzínců z prvního poločasu, ale v tom druhém si vedli už lépe. Trenér Bílek udělal v sestavě osm změn a na hře to bylo znát; obrana si dovolila několik okének a jen včasné zásahy brankáře Zlámala uchránily Spartě čisté konto.


Sparta Praha - FC Ameri 3:0 (3:0) Branky: 4. Horváth, 14. Kisel, 17. Holenda. Rozhodčí: K. Hrubeš. Diváci: 1040. Sestava Sparty: Grigar (46. Zlámal) - Pospěch (46. Bíro), Řepka (46. Mareš), Kadlec (46. Zabavník), Kladrubský - Kisel (46. Vršajevič), Hušek, Horváth (46. Sylvestre), Matušovič (46. Petržela) - Holenda (46. Rezek), Slepička (68. Holenda).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud