9. července 2007 • 00:00

Jirsák míří do Krakova

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup záložníka Tomáše Jirsáka z Teplic do Wisly Krakov už je těsně před uzavřením. V nejbližších dnech by měl fotbalista podepsat smlouvu na čtyři roky.



Přestup záložníka Tomáše Jirsáka z Teplic do Wisly Krakov už je těsně před uzavřením. Bývalý reprezentant do 21 let v Krakově podle ředitele teplického klubu Františka Hrdličky úspěšně absolvoval zdravotní testy a s osmým týmem minulého ročníku polské ligy se už zapojil i do přípravy. V nejbližších dnech by měl fotbalista podepsat smlouvu na čtyři roky. "Zbývá doladit několik formalit, ale předběžně jsme na všem domluveni. Během tohoto týdne bude přestup určitě uzavřen," řekl dnes ČTK Hrdlička. Krakov o Jirsáka usiloval několik týdnů, k prvnímu kontaktu mezi oběma kluby došlo už na konci června po mistrovství Evropy jednadvacítek v Nizozemsku, kterého se Jirsák zúčastnil. Teplice by za technického středopolaře, který ve žlutomodrém dresu strávil poslední dvě sezony, v nichž odehrál 52 zápasů a vstřelil pět branek, mohly inkasovat sumu přesahující 20 milionů korun. Pro severočeský klub by to byl druhý velký přestup realizovaný v letní pauze. Přes sto milionů korun Teplicím zaplatil bundesligový Wolfsburg za bosenského útočníka Edina Džeka. Na Stínadla si nový kouč Petr Rada zatím přivedl záložníky Pavla Haška a Michala Gašparíka, posilování ale prý ještě rozhodně nekončí. Tepličtí nutně shánějí náhradu za Džeka, nejžhavějším kandidátem na jeho místo je údajně jablonecký Petr Smíšek, kterého Rada v minulých letech na Střelnici vedl.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud