10. července 2007 • 00:00

Petrouš se stal posilou Liberce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec se před novou sezonou posiluje zkušenými fotbalisty. Klub dnes podepsal dvouletou smlouvu s Adamem Petroušem a před uzavřením je příchod Miroslava Holeňáka.



Fotbalový obránce Adam Petrouš se stal definitivně posilou Slovanu Liberec. Bývalý hráč Slavie, Sparty a naposledy tureckého Ankarasporu podepsal s klubem podle jeho tiskového mluvčího Lukáše Váni dvouletou smlouvu. Těsně před uzavřením je prý také příchod dalšího zkušeného zadáka Miroslava Holeňáka, kterému vypršela smlouva v rakouském Mattersburgu, a do Liberce se po třech letech vrací jako volný hráč. Váňa dnes ČTK řekl, že přestupy obou hráčů už zbývá pouze zaregistrovat na fotbalovém svazu, což je formalita. Petrouš s Holeňákem, kteří se čtvrtým týmem minulého ročníku první ligy už několik dní trénují, by se v neděli mohli představit v domácí odvetě druhého kola Poháru Intertoto proti kazašskému Tobolu Kostanaj. "V obou případech je to velmi pravděpodobné," uvedl Váňa. Svěřenci kouče Michala Zacha v sobotu v Kazachstánu remizovali 1:1. Liberec do svých řad přilákal i dva talentované hráče. Z třetiligového Chebu přichází devatenáctiletý útočník Jan Pyšek a z divizního Převýšova o tři toky starší stoper Jakub Jarkovský. Už dříve pod Ještěd přestoupili Petr Krátký z Mladé Boleslavi a bratři Robin a Radek Dejmkové z pražské Slavie. Slovan naopak neposílí slovenský obránce Miroslav Louko, který neuspěl na testech.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud