7. prosince 2013 • 04:59

Trenérovi Anglie se po losu vysmál vlastní šéf: Na MS nemáme šanci!

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takže to můžeme zase zabalit. Gesto šéfa anglického fotbalu Grega Dykea působilo hodně rezignovaně, když při losu mistrovství světa poslali Albion do nabité skupiny D. Funkcionáři ani nevadilo, že při slavnostním ceremoniálu vedle něj seděl reprezentační trenér Roy Hodgson.



Dalo se určitě vybírat z mírnějších variant. Ale ve skupině s Itálií, Uruguayí a Kostarikou rozhodně není Anglie jasným favoritem na postup. Třeba sázková kancelář William Hill ji s kurzem 3:25:1 zařadila až na třetí místo za Itálii (2,37:1) a Uruguay (2,75:1).

Předseda Fotbalové asociace Grega Dyke to asi vidí podobně. Televizní kamery zprostředkovaly fanouškům v Anglii jeho první reakci, když z osudí při ceremoniálu vytáhli lístek s nápisem ENGLAND. Dyke si prstem projel pod krkem a musel se usmát. Spíš ironicky.

VIDEO | Podívejte se na gesto šéfa anglického fotbalu během losování

Trenér Roy Hodgson asi z takového gesta nemohl být moc nadšený. "Není pochyb o tom, že jsme v těžké skupině. V podstatě jsme dostali dva týmy, které mohly být v prvním koši,“ posteskl si. „Ale Anglie se nikdy nikoho nebojí, fotbalové zápasy se nevyhrávají na papíře,“ prohlásil zároveň.

S jeho hodnocením náročnosti skupiny souhlasil také kouč Itálie Cesare Prandelli. "Jsme v nejhorší skupině, budeme muset nechat na hřišti hodně potu a dřiny. Ale když budeme dokonale připravení, čeká nás velký turnaj. O tom jsem přesvědčen," řekl trenér přemožitelů českého týmu z kvalifikace.

Ne všichni jsou z anglických vyhlídek tolik skeptičtí. Bývalý anglický reprezentant Gary Lineker má v hlavě scénář, který povede k postupu. "Viděl bych to na dvě bezbrankové remízy s Itálií a Uruguayí a výhru s Kostarikou," přemítal Lineker pro BBC.

Lineker ukázal i suchý humor, když analyzoval jednotlivé soupeře. "Dobrou zprávou je, že třeba (Luis) Suárez vůbec není ve formě. Ale vůbec," připomněl Lineker fazónu uruguayského střelce, který ve středečním utkání Liverpoolu nasázel čtyři branky v ligovém utkání proti Norwichi.

Základní skupiny MS 2014

Skupina A: Brazílie, Chorvatsko, Mexiko, Kamerun
Skupina B: Španělsko, Nizozemsko, Chile, Austrálie
Skupina C: Kolumbie, Řecko, Pobřeží slonoviny, Japonsko
Skupina D: Uruguay, Kostarika, Anglie, Itálie
Skupina E: Švýcarsko, Ekvádor, Francie, Honduras
Skupina F: Argentina, Bosna a Hercegovina, Írán, Nigérie
Skupina G: Německo, Portugalsko, Ghana, USA
Skupina H: Belgie, Alžírsko, Rusko, Jižní Korea.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud