11. července 2007 • 00:00

UEFA vyřadila Legii z Intertota a pohárů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská fotbalová unie UEFA vyřadila Legii Varšava z Poháru Intertoto. Důvodem je řádění fanoušků polského klubu v nedělním utkání na hřišti Vetry Vilnius.



Evropská fotbalová unie UEFA vyřadila Legii Varšava z Poháru Intertoto. Důvodem je řádění fanoušků polského klubu v nedělním utkání na hřišti Vetry Vilnius, které bylo za stavu 2:0 pro domácí mužstvo po prvním poločase předčasně ukončeno. Do třetího kola soutěže tak postoupil litevský klub. Legia navíc v příštím ročníku nesmí zasáhnout do evropských pohárů a pokud by se do nich klub neprobojoval, trest se může posouvat až pět let. Několik stovek polských chuligáni začalo ve Vilniusu řádit po prvním poločase, vyprovokovalo místní policisty a pak se strhla půlhodinová bitka. Litevský soud v úterý odsoudil sedm fanoušků varšavského klubu k pěti až patnácti dnům vězení a dalších devět potrestal pokutami v přepočtu přibližně 2500 korun.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud